Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Ingame Yardım / Ynt: Nebula kurulum sorunu
« Son İleti Gönderen: Syrena 22 Mart 2024, 15:52:48 »
Yok mudur bu sorunun çözümünü bilen?
Teşekkürler.
2
Etkinlikler / 16 Mart 2024 Cumartesi 1vs1 PvP Turnuvası | Saat : 23:00
« Son İleti Gönderen: Ludos 12 Mart 2024, 21:57:01 »

Merhaba ,
16 Mart 2024 Cuma Günü Saat : 23:00' da 1vs1 PvP turnuvası yapılacaktır.


Turnuva ile ilgili kurallar ve genel bilgiler aşağıdaki gibidir:

1. Turnuvaya; 22:45'de duyuru geçildikten sonra, '' .etkinlik '' komutunu kullanarak otomatik olarak katılabilirsiniz. Karşılaşmalar 23:00'da başlatılacaktır. İstenilen sayıya (16/32/64) ulaşıldığı kararlaştırılır ise Nebula Staff başlangıç saatini beklemeden turnuvayı başlatabilir.
2. Katılım ücreti 500.000 gp olarak belirlenmiştir, ücret bankanızda bulunmalıdır.
3. Turnuvaya katılım esnasında çantanızda sadece kullanacağınız silah, set, robe ve spell book bulunabilir. Binekle veya çantasında reg, potion, bandaj, kirli bandaj, tp, arrow vb eşyalarla gelen oyuncular, karşılaşma sıraları geldiğinde öldürülerek diskalifiye edileceklerdir.
4. Loot serbest, ceset kesmek ise yasaktır.
5. Field ve summon büyülerinin kullanımı yasaktır.
6. Silahlar üzerinde poison kullanımı yasaktır. Silahlardaki zehir oyuncu sorumluluğundadır, Nebula Staff uyarı yapmakla yükümlü değildir.
7. Duvar kalkmadan koruma büyüleri hariç hiçbir büyü atamaz ve hareket edemezsiniz. Eğer duvar kalkmadan rakiplerden biri erken reaksiyon gösterirse oyuncu ilkinde uyarılacak, devamında turnuvadan diskalifiye edilecektir.
8. Kullanmanız için, karşılaşma başlamadan önce açılacak menüden; seçeceğiniz 3 adet potion, 5 adet bandaj, 3 adet oil cloth, 15 adet arrow, 1 adet tp ve 1 adet 120'lik reg kristali alabilirsiniz.
9. Turnuvaya katılım ilk 16 kişi olarak belirlenmiştir, katılıma göre 32 veya 64 kişiye arttırılabilir. Yalnızca belirtilen rakamlarda katılım gerçekleştirilecektir. 16 kişilik minimum katılımcı sayısı sağlanmazsa eğer turnuva iptal edilecektir.
10. Katılım için .etkinlik yazmanız gerekmektedir. Turnuvaya katılımlar sırayla ve otomatik olarak yapılacaktır. Katılım 16/32/64 kişi dolana kadar , eğer dolmazsa katılım başladıktan sonra 15 dakika boyunca devam edecektir.
11. Turnuvada ilk tur eşleştirmeleri aynı guild üyeleri birbirleriyle karşılaşmasın diye Nebula Staff tarafından yapılacaktır. Sonraki turlar için random eşleştirme devam edecektir.
12. Turnuvada sadece müsabaka bitiminin ardından banka kullanılacaktır. Müsabaka başlamadan evvel herhangi bir şekilde rakibine göre potion, set, silah vb değişimi veya herhangi bir sebep ile banka kullanımı yapılmayacaktır. (Rakibiniz müsaade eder ise kısa süreli banka kullanımına izin verilebilir)
13. Multi client ile turnuvaya katılan oyuncu tespit edildiği takdirde diskalifiye edilecektir.
14. Tüm turnuvalarda olduğu gibi genel kurallar geçerlidir. PvP Turnuvaları Genel Kuralları(Link)
15. Order/Chaos Shield, Dark Shield ve Magical kalkan türlerinin kullanımı yasaktır.
16. Turnuvaya katılan oyuncuların, farklı ip olsa bile, 1'den fazla karakterle katılması ya da arkadaşının yerine savaşması yasaktır. Turnuva sırasında bilgisayar değiştirmek, ip değiştirmek yasaktır. Tespit edilmesi halinde, kuralı ihlal eden tüm karakterler Nebula Staff tarafından öldürülüp, üzerlerindeki itemler alınıp, jail işlemi uygulanacaktır.
17. Necromancy yeteneğinin ve itemlerinin kullanımı yasaktır.
18. Turnuvaya katılan oyuncuların, turnuvaya katılmadan önce aynı ip'den giriş yapan tüm clientleri tamamen kapattıktan sonra, tek bir client açarak turnuvaya katılmaları gerekmektedir.
19. Turnuvaya katılan kişiler, kullanacakları itemleri çantalarında olacak şekilde (Mage Robeler de dahil) katılım sağlamalıdır.
20. Turnuva esnasında offline(log out) durumuna geçen, afk olan oyuncular, mevcut tur bitene kadar tekrar online duruma geçmezlerse, üzerlerindeki itemler alınarak ihraç edileceklerdir.
21. Ekstra ödül kazanıldığında, Nebula database'inde kayıtlı account sahiplerinin kendi ad-soyadları dikkate alınacaktır. Örneğin; nebulauo accsine kayıtlı kişi ali veli ise, bu account sahibinin kazanması halinde sadece bu isme gönderim yapılacaktır. Haricen isim beyanı dikkate alınmayıp, ödül verilmeyecektir.
22. Nebula UO Shard oyun ve forum platformundan yasaklanmış hesapların ve kişilerin turnuvaya katılımı yasaktır. Yalan beyanda bulunup katılım sağlandığında veya turnuva kazanıldığında ödüller verilmeyip ihraç edileceklerdir.
23. Turnuvaya seyirci alımı olmayacaktır, lütfen bu konuda page atmayınız.
24. Turnuvada potion seçiminden önce oyuncular rakiplerine kullanacakları class ve silahları söylemek zorundadır.
25. Turnuvada alınan kill'ler (MC) oyuncu sorumluluğundadır, Nebula Staff turnuva sonunda kill düşürme işlemi yapmayacaktır.
24. Oyuncular turnuvaya katılım sırasında ve her turda yapacakları karşılaşmalarda; çantalarında sadece kullanacakları set, silah, robe ve spellbook'u bulundurabilirler. Çantasında reg, potion, boş potion, bandaj, kirli bandaj, arrow, tp bulunduran oyuncular öldürülerek diskalifiye edileceklerdir.
27. Karşılaşma sırasında komut kullanarak soyunup büyü atmak yasaktır.
28. Magical Robe Yasaktır.

Not: 3-4-5-6-7-13-15-16-17-18-19-21-23-27 nolu maddeler ihlal edildiğinde, turnuvadan ihraç işlemi uygulanacaktır.

Not: Turnuva başladıktan sonra, ihraç gerektiren kuralları ihlal eden oyuncuların üzerindeki eşyalara Nebula Staff tarafından el konulacak ve oyuncuya ihraç işlemi uygulanacaktır.




Turnuva Binek Ödülleri

1. Nightmare
2. Unicorn
3. Silver Steed



*Karşılaşma sırasında kullanacağınız malzemeler turnuva başlamadan önce ekranınıza  gelecek olan  menüden seçebileceksiniz.


Bu menüden seçeceğiniz 3 adet potion, 5 adet bandaj, 2 adet oil cloth, 15 adet arrow, 1 adet tp ve 5 adet 120'lik reg kristali alabilirsiniz.




Yukarıdaki resimde yazan duyuruyu  gördüğünüzde, PvP'ye katılmak için 22:45'da " .etkinlik " yazmanız ve açılan menüden 1vs1 PvP seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Katılım sırasında çantanızda sadece savaşmak için kullanacağınız set, silah, robe ve spell book olmalıdır. Katılım ücretiniz bankanızda olmalıdır.




Aşağıdaki duyuru geçtikten sonra turnuvaya geç kalan oyuncular alınmayacaktır. (Lütfen katılmak için page atmayınız)





Yayın olması durumunda : NebulaUltimaOnline Twitch Kanalı (Link)



Not: Olası bir aksilik durumunda Nebula Staff gerekli duyuruları forum, discord ve oyun içerisinden yaparak turnuvayı iptal edebilir.
3
Etkinlikler / 2024 Ramazan Etkinliği [Kutaisi]
« Son İleti Gönderen: Orko 10 Mart 2024, 16:42:27 »
Asırlardır geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan, savaşların kaderine ürettikleri zırh ve silahlarla yön veren Minoc halkı iyi geçen hasat mevsiminin tadını çıkarıp savaş rüzgarından uzak bir Ramazan hazırlığına girmişti. Ardında zaferle sonuçlanan onlarca savaş bırakan haşmetli ve merhametli Kral Lord Kutaisi halkıyla iç içe yaşamasıyla merhametini ve sevecenliğini, düşmanlarına saldığı korkuyla kudretini gözler önüne seriyordu. Fethettiği hiçbir şehri başsız, hiçbir haneyi aşsız bırakmamıştı.

Tabii ki halkı tarafından bu kadar çok sevilen Lord Kutaisi'nin, bir o kadar da acımasız ve nefret dolu, dost gibi görünen düşmanları olacaktı...

Elde ettiği başarılarıyla her daim Lord Kutaisi'nin gölgesinde kalan, korkusundan Kutaisi'nin karşısına çıkamayan bu yüzden yakın dostuymuş gibi görünerek O'na ve halkına zarar vereceği günü iple çeken Lord Zestafoni, her fırsatta Kral'ı devirmek için harekete geçti. Kral'dan habersiz şekilde önce Yew'de yaşayan haydutların sonra da Orc'ların lideri Uruk-hai'nin  yanına giderek durumu anlattı ve onlardan Kralı devirebilmek için yardım istedi.

Tüm halkın Ramazan hazırlığı yaptığı dönemde, bir gece kente gizlice sızan çingeneler kentte bulunan bütün sihirli davulları ele geçirdiler. Ertesi sabah neye uğradığını şaşıran halk durumu hemen Lord Kutaisi'ye iletti.

Hem Ramazan öncesi soyguna uğramış halkının üzüntüsünü hem de en yakın dostu Lord Zestafoni'nin ihanetine uğramış olmanın acısıyla kahrolan Lord Kutaisi, Moonglow şehrine gelerek bir ferman okudu ve durumu tüm Sosaria halkı ile paylaştı.

Derhal harekete geçen halk, sefer için Ramazan sonrasına sakladıkları savaş ekipmanlarını çıkartıp, haydutlardan ve orclardan davulları geri toplamak için kolları sıvadı.

Bakalım Moonglow halkı davulları toplayıp Lord Kutaisi'ye ulaştırabilecek mi?


Etkinliğe Nasıl Katılırsınız?

Lord Zestafoni'nin, anlaştığı haydutları ve orcları öldürerek elde edebileceğiniz " Ramazan Davulu ve Sihirli Davulları "  Lord Kutaisi'ye götürmeniz gerekiyor. Lord Zestafoni ve Uruk-hai, ordularını denetlemek için üç kampa da günde birer kez gidecektir. Karşılaştığınızda ihanetin cezasını vermeyi unutmayın. Lord Zestafoni'yi öldürdüğünüzde 3 Adet Sihirli davul, Silah ve parayla ödüllendirileceksiniz. Uruk-Hai'yi öldürdüğünüzde 3 Adet Sihirli davul, Silah ve parayla ödüllendirileceksiniz.

Ramazan Davulu ve Sihirli Ramazan Davulu


Lord Zestafoni ve Uruk-Hai


Toplanması Gereken Davul Sayıları

500 Adet Ramazan Davulu
100 Adet Sihirli Davul


Davulları Nasıl Teslim Ederim?

Kutaisi'ye çift tıkladığınızda karşınıza gelen menüde çantanızda bulunan davulun türüne tıklamanız yeterli olacaktır. Çantanızda kaç tane davul varsa otomatik olarak hepsi eklenecektir.
Teslim ettiğiniz davulları geri alamazsınız.



Ödülü Nasıl Alırım?

Kutaisi'ye çift tıkladığınızda karşınıza gelen menüden alttaki iki seçenekten tamamlamış olduğunuz davulların sayısını görebilir ve ödülünüzü alabilirsiniz. Ödüller bankanıza bag içerisinde otomatik olarak gidecek şekilde ayarlanmıştır.


Ödüller nelerdir?

500 adet Ramazan Davulu'nu teslim ettiğinizde kazanacağınız ödüllerin tamamı : Dragleat Derisi 3'er Adet, 150k Altın, 2 Adet Sos , 2 Adet Olgun Yumurta, Softening Potion 3 Adet, Hediye Bileti 5000 Adet, Scroll of Enchantment  2 adet, +9,+12,+15 Silah (1 er adet ve random), Random Mount (Random 1 adet binek, İhtimaller: Fresian, Mustang, Silver Steed , Kii rin), Ramazan Robesi  1 Adet, Ramazan Devesi 1 Adet.

Ödüller örnektir, binek ve silahların random olduğunu ve değişebileceğini unutmayınız.


100 adet Büyülü Davul teslim ettiğinizde kazanacağınız ödüllerin tamamı : Dragleat Derisi 6'şar Adet, 500k Altın, 4 Adet Sos, Softening Potion 3 Adet, Scroll of enchantment  2 adet, +12 ve+15 Silah 2'şer Adet, Random Mount (Random 1 adet binek, İhtimaller: Invincible, Manticore, Penia, Aida, Unicorn, Nightmare, Raptor), Ramazan Robesi  1 Adet, Ramazan Devesi 1 Adet,1 Takım İnvul Deri Set, 4 takım Dragleat set (Dewil, Aqua, Gold, Earth Dragleat Setlerden 1'er takım), Cyanide Potion  3 Adet

Ödüller örnektir, binek ve silahların random olduğunu ve değişebileceğini unutmayınız.


Haydutların ve Orcların Kurduğu Kamplar

Kamp 1 - Orc Valley


Kamp 2 - Orc Valley


Kamp 3 - Britain Fields

Kamp 4 - Minoc


Kutaisi'ye giden geçitler;


Cove


Vesper





Etkinlik 13 Nisan 2024'e kadar devam edecektir.

Not: Kutaisi'ye davulları teslim ettiğiniz alanda savaşmak, hırsızlık yapmak vb diğer oyunculara zarar vermek yasaktır, toplamış olduğunuz ödüller silinir ve jail cezası alırsınız. Kampların olduğu bölgelerde savaşmak serbesttir.

Ramazan Devesi tameden çıktığında tekrar tame edemezsiniz.






4
Duyurular / Nebula Connector Giriş Problemi
« Son İleti Gönderen: Orko 16 Şubat 2024, 23:42:16 »
Nebula Connector ile giriş problemi yaşayan oyuncularımız, aşağıda ki ayarları yaparak giriş sağlayabilirler.

NOT: Bu ayarları yapmadan önce; https://nebula.web.tr/dosyalar/ sayfasından "Fix Dosyasını" indirerek, rar içerisinde bulunan Nebula Uo.exe dosyasını ultima online klasörüne atmış olmanız gerekmektedir.

Windows 10 Kullanıcıları için:


1- Başlattan "internet seçenekleri" tıklayarak giriş yapın.



2- Açılan pencerede sağ üst köşede "Gelişmiş" sekmesine gelin,



3- Güvenlik ayarlarını resimde gösterildiği şekilde ayarlayın.



4- Nebula Connector ile giriş yapmayı deneyin.

Eğer librar 7z.dll hatası alıyorsanız, aşağıdaki linkten ilgili dosyayı çekerek ultima online oyununun kurulu olduğu klasöre atın ve giriş yapmayı deneyin.

https://we.tl/t-bKKtKsDUhT








5
Genel Tartışma / Ynt: Bağlantı Sorunu
« Son İleti Gönderen: Mirkwood 16 Şubat 2024, 16:54:51 »
bende giriş yapamıyorum
6
Genel Tartışma / Ynt: Bağlantı Sorunu
« Son İleti Gönderen: Skymannnn 11 Ocak 2024, 08:32:53 »
Yine bağlantı problemi mi var?
7
Etkinlikler / 06 Ocak 2024 Cumartesi 1vs1 PvP Turnuvası | Saat : 23:00
« Son İleti Gönderen: Orko 06 Ocak 2024, 14:28:42 »

Merhaba ,
06 Ocak 2024 Cumartesi 23:00'de 1vs1 PvP turnuvası yapılacaktır.


Turnuva ile ilgili kurallar ve genel bilgiler aşağıdaki gibidir:

1. Turnuvaya; 22:45'de duyuru geçildikten sonra, '' .etkinlik '' komutunu kullanarak otomatik olarak katılabilirsiniz. Karşılaşmalar 23:00'da başlatılacaktır. İstenilen sayıya (16/32/64) ulaşıldığı kararlaştırılır ise Nebula Staff başlangıç saatini beklemeden turnuvayı başlatabilir.
2. Katılım ücreti 500.000 gp olarak belirlenmiştir, ücret bankanızda bulunmalıdır.
3. Turnuvaya katılım esnasında çantanızda sadece kullanacağınız silah, set, robe ve spell book bulunabilir. Binekle veya çantasında reg, potion, bandaj, kirli bandaj, tp, arrow vb eşyalarla gelen oyuncular, karşılaşma sıraları geldiğinde öldürülerek diskalifiye edileceklerdir.
4. Loot serbest, ceset kesmek ise yasaktır.
5. Field ve summon büyülerinin kullanımı yasaktır.
6. Silahlar üzerinde poison kullanımı yasaktır. Silahlardaki zehir oyuncu sorumluluğundadır, Nebula Staff uyarı yapmakla yükümlü değildir.
7. Duvar kalkmadan koruma büyüleri hariç hiçbir büyü atamaz ve hareket edemezsiniz. Eğer duvar kalkmadan rakiplerden biri erken reaksiyon gösterirse oyuncu ilkinde uyarılacak, devamında turnuvadan diskalifiye edilecektir.
8. Kullanmanız için, karşılaşma başlamadan önce açılacak menüden; seçeceğiniz 3 adet potion, 5 adet bandaj, 3 adet oil cloth, 15 adet arrow, 1 adet tp ve 1 adet 120'lik reg kristali alabilirsiniz.
9. Turnuvaya katılım ilk 16 kişi olarak belirlenmiştir, katılıma göre 32 veya 64 kişiye arttırılabilir. Yalnızca belirtilen rakamlarda katılım gerçekleştirilecektir. 16 kişilik minimum katılımcı sayısı sağlanmazsa eğer turnuva iptal edilecektir.
10. Katılım için .etkinlik yazmanız gerekmektedir. Turnuvaya katılımlar sırayla ve otomatik olarak yapılacaktır. Katılım 16/32/64 kişi dolana kadar , eğer dolmazsa katılım başladıktan sonra 15 dakika boyunca devam edecektir.
11. Turnuvada ilk tur eşleştirmeleri aynı guild üyeleri birbirleriyle karşılaşmasın diye Nebula Staff tarafından yapılacaktır. Sonraki turlar için random eşleştirme devam edecektir.
12. Turnuvada sadece müsabaka bitiminin ardından banka kullanılacaktır. Müsabaka başlamadan evvel herhangi bir şekilde rakibine göre potion, set, silah vb değişimi veya herhangi bir sebep ile banka kullanımı yapılmayacaktır. (Rakibiniz müsaade eder ise kısa süreli banka kullanımına izin verilebilir)
13. Multi client ile turnuvaya katılan oyuncu tespit edildiği takdirde diskalifiye edilecektir.
14. Tüm turnuvalarda olduğu gibi genel kurallar geçerlidir. PvP Turnuvaları Genel Kuralları(Link)
15. Order/Chaos Shield, Dark Shield ve Magical kalkan türlerinin kullanımı yasaktır.
16. Turnuvaya katılan oyuncuların, farklı ip olsa bile, 1'den fazla karakterle katılması ya da arkadaşının yerine savaşması yasaktır. Turnuva sırasında bilgisayar değiştirmek, ip değiştirmek yasaktır. Tespit edilmesi halinde, kuralı ihlal eden tüm karakterler Nebula Staff tarafından öldürülüp, üzerlerindeki itemler alınıp, jail işlemi uygulanacaktır.
17. Necromancy yeteneğinin ve itemlerinin kullanımı yasaktır.
18. Turnuvaya katılan oyuncuların, turnuvaya katılmadan önce aynı ip'den giriş yapan tüm clientleri tamamen kapattıktan sonra, tek bir client açarak turnuvaya katılmaları gerekmektedir.
19. Turnuvaya katılan kişiler, kullanacakları itemleri çantalarında olacak şekilde (Mage Robeler de dahil) katılım sağlamalıdır.
20. Turnuva esnasında offline(log out) durumuna geçen, afk olan oyuncular, mevcut tur bitene kadar tekrar online duruma geçmezlerse, üzerlerindeki itemler alınarak ihraç edileceklerdir.
21. Ekstra ödül kazanıldığında, Nebula database'inde kayıtlı account sahiplerinin kendi ad-soyadları dikkate alınacaktır. Örneğin; nebulauo accsine kayıtlı kişi ali veli ise, bu account sahibinin kazanması halinde sadece bu isme gönderim yapılacaktır. Haricen isim beyanı dikkate alınmayıp, ödül verilmeyecektir.
22. Nebula UO Shard oyun ve forum platformundan yasaklanmış hesapların ve kişilerin turnuvaya katılımı yasaktır. Yalan beyanda bulunup katılım sağlandığında veya turnuva kazanıldığında ödüller verilmeyip ihraç edileceklerdir.
23. Turnuvaya seyirci alımı olmayacaktır, lütfen bu konuda page atmayınız.
24. Turnuvada potion seçiminden önce oyuncular rakiplerine kullanacakları class ve silahları söylemek zorundadır.
25. Turnuvada alınan kill'ler (MC) oyuncu sorumluluğundadır, Nebula Staff turnuva sonunda kill düşürme işlemi yapmayacaktır.
24. Oyuncular turnuvaya katılım sırasında ve her turda yapacakları karşılaşmalarda; çantalarında sadece kullanacakları set, silah, robe ve spellbook'u bulundurabilirler. Çantasında reg, potion, boş potion, bandaj, kirli bandaj, arrow, tp bulunduran oyuncular öldürülerek diskalifiye edileceklerdir.
27. Karşılaşma sırasında komut kullanarak soyunup büyü atmak yasaktır.
28. Magical Robe Yasaktır.

Not: 3-4-5-6-7-13-15-16-17-18-19-21-23-27 nolu maddeler ihlal edildiğinde, turnuvadan ihraç işlemi uygulanacaktır.

Not: Turnuva başladıktan sonra, ihraç gerektiren kuralları ihlal eden oyuncuların üzerindeki eşyalara Nebula Staff tarafından el konulacak ve oyuncuya ihraç işlemi uygulanacaktır.




Turnuva Binek Ödülleri

1. Nightmare
2. Unicorn
3. Silver Steed



*Karşılaşma sırasında kullanacağınız malzemeler turnuva başlamadan önce ekranınıza  gelecek olan  menüden seçebileceksiniz.


Bu menüden seçeceğiniz 3 adet potion, 5 adet bandaj, 2 adet oil cloth, 15 adet arrow, 1 adet tp ve 5 adet 120'lik reg kristali alabilirsiniz.




Yukarıdaki resimde yazan duyuruyu  gördüğünüzde, PvP'ye katılmak için 22:45'da " .etkinlik " yazmanız ve açılan menüden 1vs1 PvP seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Katılım sırasında çantanızda sadece savaşmak için kullanacağınız set, silah, robe ve spell book olmalıdır. Katılım ücretiniz bankanızda olmalıdır.




Aşağıdaki duyuru geçtikten sonra turnuvaya geç kalan oyuncular alınmayacaktır. (Lütfen katılmak için page atmayınız)





Yayın olması durumunda : NebulaUltimaOnline Twitch Kanalı (Link)



Not: Olası bir aksilik durumunda Nebula Staff gerekli duyuruları forum, discord ve oyun içerisinden yaparak turnuvayı iptal edebilir.
8
Etkinlikler / 22 Aralık 2023 Cuma 1vs1 PvP Turnuvası | Saat : 23:00
« Son İleti Gönderen: Ludos 22 Aralık 2023, 15:41:52 »
[/center]

Merhaba ,
07 Aralık 2023 Perşembe 23:00'de 1vs1 PvP turnuvası yapılacaktır.


Turnuva ile ilgili kurallar ve genel bilgiler aşağıdaki gibidir:

1. Turnuvaya; 22:45'de duyuru geçildikten sonra, '' .etkinlik '' komutunu kullanarak otomatik olarak katılabilirsiniz. Karşılaşmalar 23:00'da başlatılacaktır. İstenilen sayıya (16/32/64) ulaşıldığı kararlaştırılır ise Nebula Staff başlangıç saatini beklemeden turnuvayı başlatabilir.
2. Katılım ücreti 500.000 gp olarak belirlenmiştir, ücret bankanızda bulunmalıdır.
3. Turnuvaya katılım esnasında çantanızda sadece kullanacağınız silah, set, robe ve spell book bulunabilir. Binekle veya çantasında reg, potion, bandaj, kirli bandaj, tp, arrow vb eşyalarla gelen oyuncular, karşılaşma sıraları geldiğinde öldürülerek diskalifiye edileceklerdir.
4. Loot serbest, ceset kesmek ise yasaktır.
5. Field ve summon büyülerinin kullanımı yasaktır.
6. Silahlar üzerinde poison kullanımı yasaktır. Silahlardaki zehir oyuncu sorumluluğundadır, Nebula Staff uyarı yapmakla yükümlü değildir.
7. Duvar kalkmadan koruma büyüleri hariç hiçbir büyü atamaz ve hareket edemezsiniz. Eğer duvar kalkmadan rakiplerden biri erken reaksiyon gösterirse oyuncu ilkinde uyarılacak, devamında turnuvadan diskalifiye edilecektir.
8. Kullanmanız için, karşılaşma başlamadan önce açılacak menüden; seçeceğiniz 3 adet potion, 5 adet bandaj, 3 adet oil cloth, 15 adet arrow, 1 adet tp ve 1 adet 120'lik reg kristali alabilirsiniz.
9. Turnuvaya katılım ilk 16 kişi olarak belirlenmiştir, katılıma göre 32 veya 64 kişiye arttırılabilir. Yalnızca belirtilen rakamlarda katılım gerçekleştirilecektir. 16 kişilik minimum katılımcı sayısı sağlanmazsa eğer turnuva iptal edilecektir.
10. Katılım için .etkinlik yazmanız gerekmektedir. Turnuvaya katılımlar sırayla ve otomatik olarak yapılacaktır. Katılım 16/32/64 kişi dolana kadar , eğer dolmazsa katılım başladıktan sonra 15 dakika boyunca devam edecektir.
11. Turnuvada ilk tur eşleştirmeleri aynı guild üyeleri birbirleriyle karşılaşmasın diye Nebula Staff tarafından yapılacaktır. Sonraki turlar için random eşleştirme devam edecektir.
12. Turnuvada sadece müsabaka bitiminin ardından banka kullanılacaktır. Müsabaka başlamadan evvel herhangi bir şekilde rakibine göre potion, set, silah vb değişimi veya herhangi bir sebep ile banka kullanımı yapılmayacaktır. (Rakibiniz müsaade eder ise kısa süreli banka kullanımına izin verilebilir)
13. Multi client ile turnuvaya katılan oyuncu tespit edildiği takdirde diskalifiye edilecektir.
14. Tüm turnuvalarda olduğu gibi genel kurallar geçerlidir. PvP Turnuvaları Genel Kuralları(Link)
15. Order/Chaos Shield, Dark Shield ve Magical kalkan türlerinin kullanımı yasaktır.
16. Turnuvaya katılan oyuncuların, farklı ip olsa bile, 1'den fazla karakterle katılması ya da arkadaşının yerine savaşması yasaktır. Turnuva sırasında bilgisayar değiştirmek, ip değiştirmek yasaktır. Tespit edilmesi halinde, kuralı ihlal eden tüm karakterler Nebula Staff tarafından öldürülüp, üzerlerindeki itemler alınıp, jail işlemi uygulanacaktır.
17. Necromancy yeteneğinin ve itemlerinin kullanımı yasaktır.
18. Turnuvaya katılan oyuncuların, turnuvaya katılmadan önce aynı ip'den giriş yapan tüm clientleri tamamen kapattıktan sonra, tek bir client açarak turnuvaya katılmaları gerekmektedir.
19. Turnuvaya katılan kişiler, kullanacakları itemleri çantalarında olacak şekilde (Mage Robeler de dahil) katılım sağlamalıdır.
20. Turnuva esnasında offline(log out) durumuna geçen, afk olan oyuncular, mevcut tur bitene kadar tekrar online duruma geçmezlerse, üzerlerindeki itemler alınarak ihraç edileceklerdir.
21. Ekstra ödül kazanıldığında, Nebula database'inde kayıtlı account sahiplerinin kendi ad-soyadları dikkate alınacaktır. Örneğin; nebulauo accsine kayıtlı kişi ali veli ise, bu account sahibinin kazanması halinde sadece bu isme gönderim yapılacaktır. Haricen isim beyanı dikkate alınmayıp, ödül verilmeyecektir.
22. Nebula UO Shard oyun ve forum platformundan yasaklanmış hesapların ve kişilerin turnuvaya katılımı yasaktır. Yalan beyanda bulunup katılım sağlandığında veya turnuva kazanıldığında ödüller verilmeyip ihraç edileceklerdir.
23. Turnuvaya seyirci alımı olmayacaktır, lütfen bu konuda page atmayınız.
24. Turnuvada potion seçiminden önce oyuncular rakiplerine kullanacakları class ve silahları söylemek zorundadır.
25. Turnuvada alınan kill'ler (MC) oyuncu sorumluluğundadır, Nebula Staff turnuva sonunda kill düşürme işlemi yapmayacaktır.
24. Oyuncular turnuvaya katılım sırasında ve her turda yapacakları karşılaşmalarda; çantalarında sadece kullanacakları set, silah, robe ve spellbook'u bulundurabilirler. Çantasında reg, potion, boş potion, bandaj, kirli bandaj, arrow, tp bulunduran oyuncular öldürülerek diskalifiye edileceklerdir.
27. Karşılaşma sırasında komut kullanarak soyunup büyü atmak yasaktır.
28. Magical Robe Yasaktır.

Not: 3-4-5-6-7-13-15-16-17-18-19-21-23-27 nolu maddeler ihlal edildiğinde, turnuvadan ihraç işlemi uygulanacaktır.

Not: Turnuva başladıktan sonra, ihraç gerektiren kuralları ihlal eden oyuncuların üzerindeki eşyalara Nebula Staff tarafından el konulacak ve oyuncuya ihraç işlemi uygulanacaktır.




Turnuva Binek Ödülleri

1. Nightmare
2. Unicorn
3. Silver Steed



*Karşılaşma sırasında kullanacağınız malzemeler turnuva başlamadan önce ekranınıza  gelecek olan  menüden seçebileceksiniz.


Bu menüden seçeceğiniz 3 adet potion, 5 adet bandaj, 2 adet oil cloth, 15 adet arrow, 1 adet tp ve 5 adet 120'lik reg kristali alabilirsiniz.




Yukarıdaki resimde yazan duyuruyu  gördüğünüzde, PvP'ye katılmak için 22:45'da " .etkinlik " yazmanız ve açılan menüden 1vs1 PvP seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Katılım sırasında çantanızda sadece savaşmak için kullanacağınız set, silah, robe ve spell book olmalıdır. Katılım ücretiniz bankanızda olmalıdır.




Aşağıdaki duyuru geçtikten sonra turnuvaya geç kalan oyuncular alınmayacaktır. (Lütfen katılmak için page atmayınız)





Yayın olması durumunda : NebulaUltimaOnline Twitch Kanalı (Link)



Not: Olası bir aksilik durumunda Nebula Staff gerekli duyuruları forum, discord ve oyun içerisinden yaparak turnuvayı iptal edebilir.
9
Etkinlikler / 1 Vs 1 Pvp turnuvası 13 Aralık 2023 saat 23:00
« Son İleti Gönderen: Rolex 13 Aralık 2023, 14:40:06 »
img width=960 height=540]https://i.hizliresim.com/7yNO2N.jpg[/img][/center]

Merhaba ,
13 Aralık 2023 Çarşamba
23:00'de 1vs1 PvP turnuvası yapılacaktır.


Turnuva ile ilgili kurallar ve genel bilgiler aşağıdaki gibidir:

1. Turnuvaya; 22:45'de duyuru geçildikten sonra, '' .etkinlik '' komutunu kullanarak otomatik olarak katılabilirsiniz. Karşılaşmalar 23:00'da başlatılacaktır. İstenilen sayıya (16/32/64) ulaşıldığı kararlaştırılır ise Nebula Staff başlangıç saatini beklemeden turnuvayı başlatabilir.
2. Katılım ücreti 500.000 gp olarak belirlenmiştir, ücret bankanızda bulunmalıdır.
3. Turnuvaya katılım esnasında çantanızda sadece kullanacağınız silah, set, robe ve spell book bulunabilir. Binekle veya çantasında reg, potion, bandaj, kirli bandaj, tp, arrow vb eşyalarla gelen oyuncular, karşılaşma sıraları geldiğinde öldürülerek diskalifiye edileceklerdir.
4. Loot serbest, ceset kesmek ise yasaktır.
5. Field ve summon büyülerinin kullanımı yasaktır.
6. Silahlar üzerinde poison kullanımı yasaktır. Silahlardaki zehir oyuncu sorumluluğundadır, Nebula Staff uyarı yapmakla yükümlü değildir.
7. Duvar kalkmadan koruma büyüleri hariç hiçbir büyü atamaz ve hareket edemezsiniz. Eğer duvar kalkmadan rakiplerden biri erken reaksiyon gösterirse oyuncu ilkinde uyarılacak, devamında turnuvadan diskalifiye edilecektir.
8. Kullanmanız için, karşılaşma başlamadan önce açılacak menüden; seçeceğiniz 3 adet potion, 5 adet bandaj, 3 adet oil cloth, 15 adet arrow, 1 adet tp ve 1 adet 120'lik reg kristali alabilirsiniz.
9. Turnuvaya katılım ilk 16 kişi olarak belirlenmiştir, katılıma göre 32 veya 64 kişiye arttırılabilir. Yalnızca belirtilen rakamlarda katılım gerçekleştirilecektir. 16 kişilik minimum katılımcı sayısı sağlanmazsa eğer turnuva iptal edilecektir.
10. Katılım için .etkinlik yazmanız gerekmektedir. Turnuvaya katılımlar sırayla ve otomatik olarak yapılacaktır. Katılım 16/32/64 kişi dolana kadar , eğer dolmazsa katılım başladıktan sonra 15 dakika boyunca devam edecektir.
11. Turnuvada ilk tur eşleştirmeleri aynı guild üyeleri birbirleriyle karşılaşmasın diye Nebula Staff tarafından yapılacaktır. Sonraki turlar için random eşleştirme devam edecektir.
12. Turnuvada sadece müsabaka bitiminin ardından banka kullanılacaktır. Müsabaka başlamadan evvel herhangi bir şekilde rakibine göre potion, set, silah vb değişimi veya herhangi bir sebep ile banka kullanımı yapılmayacaktır. (Rakibiniz müsaade eder ise kısa süreli banka kullanımına izin verilebilir)
13. Multi client ile turnuvaya katılan oyuncu tespit edildiği takdirde diskalifiye edilecektir.
14. Tüm turnuvalarda olduğu gibi genel kurallar geçerlidir. PvP Turnuvaları Genel Kuralları(Link)
15. Order/Chaos Shield, Dark Shield ve Magical kalkan türlerinin kullanımı yasaktır.
16. Turnuvaya katılan oyuncuların, farklı ip olsa bile, 1'den fazla karakterle katılması ya da arkadaşının yerine savaşması yasaktır. Turnuva sırasında bilgisayar değiştirmek, ip değiştirmek yasaktır. Tespit edilmesi halinde, kuralı ihlal eden tüm karakterler Nebula Staff tarafından öldürülüp, üzerlerindeki itemler alınıp, jail işlemi uygulanacaktır.
17. Necromancy yeteneğinin ve itemlerinin kullanımı yasaktır.
18. Turnuvaya katılan oyuncuların, turnuvaya katılmadan önce aynı ip'den giriş yapan tüm clientleri tamamen kapattıktan sonra, tek bir client açarak turnuvaya katılmaları gerekmektedir.
19. Turnuvaya katılan kişiler, kullanacakları itemleri çantalarında olacak şekilde (Mage Robeler de dahil) katılım sağlamalıdır.
20. Turnuva esnasında offline(log out) durumuna geçen, afk olan oyuncular, mevcut tur bitene kadar tekrar online duruma geçmezlerse, üzerlerindeki itemler alınarak ihraç edileceklerdir.
21. Ekstra ödül kazanıldığında, Nebula database'inde kayıtlı account sahiplerinin kendi ad-soyadları dikkate alınacaktır. Örneğin; nebulauo accsine kayıtlı kişi ali veli ise, bu account sahibinin kazanması halinde sadece bu isme gönderim yapılacaktır. Haricen isim beyanı dikkate alınmayıp, ödül verilmeyecektir.
22. Nebula UO Shard oyun ve forum platformundan yasaklanmış hesapların ve kişilerin turnuvaya katılımı yasaktır. Yalan beyanda bulunup katılım sağlandığında veya turnuva kazanıldığında ödüller verilmeyip ihraç edileceklerdir.
23. Turnuvaya seyirci alımı olmayacaktır, lütfen bu konuda page atmayınız.
24. Turnuvada potion seçiminden önce oyuncular rakiplerine kullanacakları class ve silahları söylemek zorundadır.
25. Turnuvada alınan kill'ler (MC) oyuncu sorumluluğundadır, Nebula Staff turnuva sonunda kill düşürme işlemi yapmayacaktır.
24. Oyuncular turnuvaya katılım sırasında ve her turda yapacakları karşılaşmalarda; çantalarında sadece kullanacakları set, silah, robe ve spellbook'u bulundurabilirler. Çantasında reg, potion, boş potion, bandaj, kirli bandaj, arrow, tp bulunduran oyuncular öldürülerek diskalifiye edileceklerdir.
27. Karşılaşma sırasında komut kullanarak soyunup büyü atmak yasaktır.
28. Magical Robe Yasaktır.

Not: 3-4-5-6-7-13-15-16-17-18-19-21-23-27 nolu maddeler ihlal edildiğinde, turnuvadan ihraç işlemi uygulanacaktır.

Not: Turnuva başladıktan sonra, ihraç gerektiren kuralları ihlal eden oyuncuların üzerindeki eşyalara Nebula Staff tarafından el konulacak ve oyuncuya ihraç işlemi uygulanacaktır.




Turnuva Binek Ödülleri

1. Nightmare
2. Unicorn
3. Silver Steed



*Karşılaşma sırasında kullanacağınız malzemeler turnuva başlamadan önce ekranınıza  gelecek olan  menüden seçebileceksiniz.


Bu menüden seçeceğiniz 3 adet potion, 5 adet bandaj, 2 adet oil cloth, 15 adet arrow, 1 adet tp ve 5 adet 120'lik reg kristali alabilirsiniz.




Yukarıdaki resimde yazan duyuruyu  gördüğünüzde, PvP'ye katılmak için 22:45'da " .etkinlik " yazmanız ve açılan menüden 1vs1 PvP seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Katılım sırasında çantanızda sadece savaşmak için kullanacağınız set, silah, robe ve spell book olmalıdır. Katılım ücretiniz bankanızda olmalıdır.




Aşağıdaki duyuru geçtikten sonra turnuvaya geç kalan oyuncular alınmayacaktır. (Lütfen katılmak için page atmayınız)





Yayın olması durumunda : NebulaUltimaOnline Twitch Kanalı (Link)



Not: Olası bir aksilik durumunda Nebula Staff gerekli duyuruları forum, discord ve oyun içerisinden yaparak turnuvayı iptal edebilir.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
10
Etkinlikler / 2024 Yılbaşı Etkinliği | 15 Aralık 2023 - 15 Ocak 2024
« Son İleti Gönderen: Orko 13 Aralık 2023, 01:49:04 »
Mutlu yıllar!

2024 Yılbaşı Etkinliği başlamıştır. Etkinlik 15 Aralık 2023 tarihinde başlayıp 15 Ocak 2024 tarihinde sona erecektir.

Noel Baba'nın Sosaria Halkı için hazırladığı hediyeler çalındı...
Noel Baba'nın hediyelerini çalanlar ise; hediyelerini taşırken kullandığı geyikleri Dasher, Prancer, Cupid, Donder ve Vixen.
Bu geyikleri bulup, öldürerek toplayacağınız hediye kutularını, Noel Baba'ya teslim ederseniz, ödülünüzü alabilirsiniz.



Etkinlik hakkında bilmeniz gerekenler:

- Noel Baba'ya Moonglow Kütüphane'de bulunan Dungeon kitabından, WasteLands 3 markına giderek ulaşabilirsiniz.
- Dasher, Prancer, Cupid, Donder ve Vixen isimli geyikleri öldürüp, cesetlerinden hediye kutularını alıp, Noel Baba'nın yanına gidip teslim etmelisiniz.
- Ödül alabilmek için toplam 100 hediye kutusu teslim etmeniz gerekmektedir.
- Teslim ettiğiniz hediye kutularını geri alamazsınız.
- Geyiklerden alacağınız hediye kutuları newbified değildir, yani teslim edemeden ölürseniz veya çaldırırsanız, hediye kutularınızı kaybedebilirsiniz.
- 100 hediye kutusunu teslim ettikten sonra alacağınız ödül kutusu newbified değildir, Noel Baba'dan ödülünüzü teslim alırken dikkatli olmalısınız, aksi halde ödülünüzü kaybedebilirsiniz.


Bulup öldürmeniz gereken geyikler; Dasher, Prancer, Cupid, Donder ve Vixen




Dasher, Prancer, Cupid, Donder ve Vixen özel ve güçlü geyiklerdir. Geyiklerle savaşırken özel güçlerini kullanarak sizi buz hapsine alabilir ve buz hapsinin etkisiyle sizi tamamen savunmasız bırakıp, en ufak darbede ölmenizi sağlayabilirler.



Geyiklerin bulunduğu bölgeler:

Moonglow



Wastelands 1



Wastelands 2



Wastelands 3



Geyikleri öldürerek toplamanız gereken hediye kutuları :



100 adet hediye kutusunu teslim ettiğinizde alacağınız ödül kutusu :

Ödül kutusu newbified değildir, çalınabilir, lootlanabilir. Noel Baba'dan ödülünüzü teslim alırken dikkatli olmalısınız, aksi halde ödülünüzü  kaybedebilirsiniz.




Ödül kutusunu açtığınızda size verilecek ödüller :

Ödül kutusunu açtığınızda, 2 adet random mount ve bir çanta kazanırsınız.



Mountların ilkinde random ostard, mustang ve rare binek olan, spawnı bulunmayan Sognathus çıkma ihtimali vardır.

Sognathus :


İkinci mountta ise yine random Mustang, Fresian, Kii Rin, Aida, Penia, Silver Steed, Fire Steed, Manticore, Invincible, Unicorn, Nightmare ve Polar Bear çıkma ihtimali vardır.


Çantanın içinde ise;

- 2 adet random +12 veya +15 silah
- Belirli bir şans ile Luminous veya Darkness Robe
- Full Dewil Draglet Set
- Full Invul Deri Set
- 2 adet Softening Potion
- 5 Adet Silk Cloth
- Random Yılbaşı Robe veya Yılbaşı Mage Robe ( 01 Mart 2024'e kadar süreli, Newbified Değil )
- 15000 hediye bileti
- Santa hat
- Gingerbread Man
- Kardan Adam
- Decorative Topiary
- Oyunculara atabileceğiniz, zarar vermeyen Kar Topu, şarjlı



Not:
- Ödüllerde bulunan Yılbaşı Robeları, Decorative Topiary, Hat ve Kardan Adam Süreli Olup, 01 Mart 2024 tarihinde sunucudan silinecektir.
- Etkinlik 15 Ocak 2024 tarihinde sona erecektir.

- Sistemi abuse eden oyunculara ağır yaptırım uygulanacaktır.
- Geyikleri ev/kale/gemi içerisine çekmek yasaktır. Tespit edilmesi halinde ev/kale/gemi silinebilir ve karaktere jail uygulanabilir. Yaptırım sırasında ihlali yapan kişinin ev/kale sahibi olup olmaması dikkate alınmayacaktır, kalenizi/evinizi kullanan biri ihlal yaparsa, sonucuna mülk sahibi katlanır, bilginize.





Sayfa: [1] 2 3 ... 10