Gönderen Konu: Craft Quest Sistemi  (Okunma sayısı 10848 defa)

Nebula

  • High Council
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 179
Craft Quest Sistemi
« : 13 Mayıs 2020, 12:07:43 »
Craft Questleri, .Craftrewards Menüsü, Materyaller, Tarifler, Araç Gereçler ve Craft Book...

Sosaria'nın en yetenekli zanaatkârları;
Moonglow şehrinde bulunan Metalwork - Tinker & Blacksmith, Clothwork - Tailor ve Woodwork - Carpenter & Bowyer'dir.
 
Bu zanaatkârların vereceği görevleri yaparak Craft Puanı - CP ve para kazanabilirsiniz.


 
Moonglow şehrinde bulunan bu üç Quester'dan görev alabilirsiniz.
 

Üç farklı alanda ustalaşmış olan bu ustalar sınıflarına göre; Metalwork Ustası Chucky, Clothwork Ustası Ramsey ve Woodwork Ustası Elden, metal, odun ve kumaş olarak üç ayrı türde görev veriyorlar.
 
Woodwork Quester: Odun vb hammaddeleri ile ilgili zanaat görevleri veren ustadır.
Bu ustadan görev alabilmek için “Carpentry” ya da “Bowcrafting/Fletching” yeteneğinizin 75,0 ve üstü olması gereklidir. Woodwork görevlerinde sizden mobilyalar ve yaylar istenir.

Clothwork Quester: Kumaş, deri, yün, vb hammaddeleri ile ilgili zanaat görevlerini veren ustadır.
Bu ustadan görev alabilmek için "Tailoring" yeteneğinizin en az 75,0 ve üstü olması gereklidir. Clothwork görevlerinde sizden kumaş ve deri bazlı giyim eşyaları istenir.
 
Metalwork Quester: Iron ve renkli ingot vb hammaddeleri ile ilgili zanaat görevleri veren ustadır. Bu ustadan görev alabilmek için "Tinkering" ya da "Blacksmithing" yeteneğinizin en az 75,0 ve üstü olması gereklidir. Metalwork görevinde sizden demir ve daha değerli metal külçelerini kullanacağınız, metal ev eşyaları, silah ve platemail set parçaları gibi ürünler istenir.

CP Nedir ? Craftrewards Menüsüne Nasıl Ulaşırım ?

CP; Craft Point kısaltılışıdır. Yukarıda belirtildiği gibi üç ayrı ana başlıkta görev dağıtan Quester görevlerinde herhangi bir görevi bitirdiğinizde size CP hediye eder. Bu görevleri tamamladıkça CP kazanırsınız.

Craft Rewards Menüsü için; .craftrewards yazmalısınız.
Açılan menünün alt kısmında beliren;

- Harcanabilir CP: Craftrewards menüsünde bulunan araç-gereç, tarif ve materyalleri alabilmek için kullanılır. Görev yaptıkça CP kazanır ve eşya yapımı için gereken bu araç-gereç, tarif ve materyalleri temin ederek harcarsınız.

- CP: Asıl zanaatkar puanınızdır, eksilmez. Belli başlı eşyaların yapımında bu puan baz alınır. Örneğin; Elven bow yapmak için 250 CP gerekmektedir. Elven bow yaptığınızda CP' niz azalmaz. Ancak yine Elven Bow yapımında kullanacağınız materyal olan "Woodland Wire" aldığınızda Harcanabilir CP' niz ilgili ürünün yanında belirtilen CP kadar azalacaktır.

1- Yeni Craft Questleri:

Artık Metalwork, Clothwork ve Woodwork Craft Quest alanlarının her biri 40 ayrı görevden oluşacaktır. Görevlerde sizden istenenler ve görev sonunda kazandığınız ödüller oyuncuların hazırlamış olduğu listeye göre yenilenerek aktif edilmiştir.

2- Yeni Craft Reward İçeriği (Ödüller)

Mevcut craft ödülleri değiştirilmiş olup, pek çok yeni ödül eklenmiştir.

2.1 - Araç & Gereçler

Araç ve Gereçler menüsüne ulaşmak için; .craftrewards yazınız.



Zanaatkar araç ve gereçlerinin bulunduğu yer, menüdür. Görevlerde verilen CP oranına göre ücretleri güncellenmiştir.

2.1.1 - Craft Horse



Craft Horse; 150 CP ve 200.000 altın ile bu alandan satın alabilirsiniz. Craft Horse 5  ayrı renklidir ve renkleri Copper, Verite, Valorite, Mytheril, Bloodrock olarak random çıkmaktadır. Ortalama olarak 1 pack horse kadar ağırlık taşıyabilir. Bineğin çantasını açmak için binekten inerek ".binekcanta" komutunu girip, bineği seçmeniz yeterlidir.

Not 1: Bineğin 250 STR'si vardır ama 100 Hitpoint vardır.
Not 2: Savaş yeteneği olan karakterler bu bineği kullanamazlar.

2.2 - Tarifler

Aşağıdaki menüde görmüş olduğunuz eşyalar artık recipe (Tarif) olmadan yapılamayacaktır. İlgili "Recipe Deed" 1 kez almanız yeterlidir. Craft Book' a çift tıklayıp ilgili recipe' a tıklayarak ekleme yapabilir, mevcut recipelarınızı görmek için ise çift tıklayıp, çıkan imleci kitaba uygulamalısınızdır.

-Craft Book; Provisioner vendorda satılmaktadır (23.000 Altın).
-Aşağıdaki eşyaları yapabilmeniz için size ait Craft Book çantanızda olmalıdır.
-Size ait olan Craft Book eşyasını, bir başka oyuncuya verdiğinizde, kitabınızı tekrar alamazsınız, bu duruma dikkat ediniz.




2.3 - Materyaller

Aşağıdaki listede görmüş olduğunuz 4 materyal,

-Ice/Fire Robe,
-Elven/Yumi/Yew Bow,Yew Heavy Crossbow
-Golem,
-Heating Stand,
-Blackrock, Bloodrock platemail set vb. eşyaların üretiminde istenen yeni materyallerdir.




Quester Görev İşleyişi:
 
Moonglow şehrinde bulunan ustaları bularak üstlerine çift tıkladığınızda karşınıza görev ekranı gelecektir.
Görev ekranında verilen bilgiler sırasıyla;

 
- Görev Açıklaması: Görevin içeriği hakkında hikayesel bilginin bulunduğu bölüm.
 
- İstenilen Eşya: Görevde sizden zanaat etmeniz istenilen eşyanın adının ve adedinin bulunduğu bölüm.
 
- Ödül: Görev sonunda alacağınız ödül hakkında bilgi.
 
- Sol bölümden kaçıncı görevde olduğunuzu, ne kadar deneyime sahip olduğunuzu ve harcayabileceğiniz kaç puanınızın kaldığı hakkında bilgi alabilirsiniz.
 
"Görevi Al" butonuna bastığınızda çantanıza göreve ait bir kontrat düşecektir. Kontrata tek tıkladığınızda istenilen eşyayı ve kaç adet istediğini görebilirsiniz. İstenilen eşyayı imal ettikten sonra kontrata çift tıklayarak gelecek olan imleçten görevde istenilen eşyayı seçerek kontrata ekleyebilirsiniz. Sizden istenilen rakamı tamamladığınızda, hangi ustadan görevi aldıysanız ona giderek “Görevi Teslim Et “ butonunu kullanıp görevi teslim edebilir, ödülünüzü alabilirsiniz.
 
Craft Rewards Menüsü - Araç ve Gereçler;



a) Bu özel iksir, değerleri ore eritilirken heba oranını sıfırlamak için kullanılır. 30 ore başına 1 adet Cyanide Potion gerekir.

b) Bu özel dikiş kutusu, Aqua-Gold-Baatezu-Devil yaratıklarından çıkan özel derilerin set haline getirilmesi için kullanılır. Her bir kit ile 25 parça eşya yapabilirsiniz, şarjlıdır. Ekstra set parçası için yeni bir kit temin etmelisiniz. (Ayrıca bkz: http://forum.nebula.web.tr/index.php?topic=26914.0)

c) Bu alet ile yüksek kalitede ve farklı yelpazelerde, çeşitli dekorasyon ürünü yapabilirsiniz. Üst sınıf marangoz menüsü diye tabir edebiliriz.

d) Craft Horse bilgisi bu sayfanın üst satırlarında detaylıca anlatılmıştır.

e) Yepyeni kıyafetler dikebilmeniz için gereken dikiş kutusudur.

f) Yepyeni heykelleri üretmek için bu ahşap çekice ihtiyacınız vardır.
(Ayrıca bkz: http://forum.nebula.web.tr/index.php?topic=26909.0)


Craft Rewards Menüsü - Tarifler;



Yukarıdaki ekran görüntüsünde tarifler ve neye benzedikleri gösterilmiştir. Tariflerde belirtilen tüm eşyaların yapımı için bu tarifleri almanız ve Craft Book' a eklemeniz gerekir. Kitaba çift tıklayıp, eklemek istediğim tarifi seçer ve ekleme işlemini tamamlarım. Bütün bu tarif yani recipe ürünlerini 1 kez almanız yeterlidir. Ürünleri yaptıktan sonra silinmez, kitabınızda tarif olarak kalmaya devam ederler.









Kitabın tam dolu hali ise şöyledir;



Craft Rewards Menüsü - Materyaller;



a) Woodland Board
b) Magical Nails
c) Magical Thread
d) Woodland Wire


Yukarıdaki ekran görüntüsünde belirtilen bu 4 materyali, hammadde olarak düşünmelisiniz. Örneğin; eskiden Elven Bow yapmak için x çeşit, x sayıda log, 1 adet enchantment scroll gerekirken şuan bu hammaddelere ek olarak Woodland Wire materyali de eklenmiştir. Her ürün yaptığınızda bu 4 materyal eksilir. Örneğin; 3 adet elven bow yapmak için 3 adet, d şıkkındaki materyal gerekecektir. Her defasında tekrar cp harcayarak, ilgili menüden materyali almalısınız.

Craft Quest Reset Deed Nedir ?

Craft görevlerine başladığınız andan itibaren Quester vendora çift tıkladığınızda açılan menünün alt kısmında
40 günlük süreç başlar. Eğer siz daha seri şekilde CP artırmak isterseniz, size verilen 40 ayrı görevi örneğin 10 günde bitirdiğinizde, geriye kalan 30 günlük süreyi beklememek için Nebula UO Market Sistemi' nde bulunan kısaca CRD denilen, Craft Quest Reset Deed satın alabilirsiniz.

Nebula UO Market Sistemi menüsü için oyun içinde .hediye yazınız.





Clothwork Questleri


Metalwork Questleri


Woodwork Questleri

« Son Düzenleme: 20 Nisan 2021, 06:28:53 Gönderen: Czarny »