Gönderen Konu: Athelus Quest Sistemi (Deaktif)  (Okunma sayısı 1401 defa)

Nebula

  • High Council
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 179
Athelus Quest Sistemi (Deaktif)
« : 13 Mayıs 2020, 12:00:08 »
Sistemin işleyişi;

- Görevleri Moonglow, Delucia ya da Buccaneer's Den şehrindeki Athelus yoluyla alabilirsiniz.
- Quest sistemi işlevsel olarak görevde istenilen yaratıkları öldürme üzerine kurulmuştur.
- Görevde sizden istenilen yaratıkları bir kaç kez öldürmenize rağmen sayılmıyorsa, tekrar Athelus 'a gidip, görevi teslim edip tekrar görevi almanız gerekmektedir.
- Hangi görevde olduğunuzu kontrol etmek için ''.gorevim'' komutunu kullanabilirsiniz.



Görev ekranında verilen bilgiler sırayla;

Görevin Adı:Alacağınız görevin ismi.
Görevdeki Hedef: Görev öldürmenizi istenen yaratığın görünümü hakkında bilgi.
Görevde İstenen: Kaç adet, hangi yaratıktan öldürmeniz gerektiğinin bilgisi.
Görev Yeri: Bu yaratıkların nerede oldukları ile ilgili bilgi.
Görev Ödülleri: Görev sonunda ödül olarak ne alacağınız bilgisi.

Görevi aldıktan sonra ekranınızda yeni bir görev durumunuzu belirten menü açılacaktır. Bu menüde anlık olarak mevcut olan görevinizdeki ilerlemeniz gösterilmektedir. Aynı zamanda "Yerini Göster" butonuna tıklayarak harita üzerinde nerede olduklarını işaretleyerek yerlerini ok ile göstermesini sağlayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus eğer ki yaratıklar bir dungeon içerisindeyse sadece dungeonın kapısını size göstermektedir. İçeride o yaratıkları bulmak size kalmıştır.


 
Artık görevde sizden istenen yaratıkların isimlerinin üzerinde "[Quest]" ibaresi bulunmaktadır. Bu ibare olmayan yaratıkları öldürmeniz görev durumunuzu ilerletmeyecektir.



Aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz gibi yaratığı öldürdüğünüz anda ilerleme durumunuz solda yazıp aynı zamanda görev durum menünüzde güncellenecektir.




Görevi tamamladığınız takdirde görev durum menünüzde "Görev Tamam!" ibaresini görürsünüz. Bu durumda görevi almış olduğunuz Athelus' a geri giderek görevinizi teslim edebilir ve ödülünüzü alabilirsiniz.





Önemli Not: Görevlerde sizden istenen yaratıkları sizin öldürmeniz gerekmektedir.  Aksi takdirde öldürmüş sayılmayıp, görev durumunuz değişmeyecektir.

Oyun içerisinde, .gorevim yazarak, görev durumunuzun işleyişine dair kısa bilgi içeren pencereye ulaşabilirsiniz.



Ödül detaylarına gelecek olursak, yaptığınız görevin içeriğine göre random magical silah, belli miktar gold ve çeşitli kategorilerde binek elde edersiniz. Son göreviniz olan Golden Deamon öldürdükten sonra açılan geçit (Gate) ile ki bu geçitten geçmeniz için birkaç saniye süreniz vardır, aksi halde kapanacaktır, Celestial Dragon' un yani son yaratığın olduğu özel zindan odasına ulaşırsınız.



34 adet görev vardır. Görev sıralaması, görev isimleri, öldürülmesi gereken yaratıklar ve görev ödülleri;


 
 



Athelus Quest Reset Deed Nedir ?

Athelus görevlerine başladığınız andan itibaren başlayacak olan ve reset gününe kadar devam edecek süre başlar. Eğer siz Athelus görevlerini size verilen süreden önce bitirir ve reset gününden önce tekrar bu görevleri yapmak isterseniz, zaman kaybetmeden; Athelus Quest Reset Deed satın almalısınız.

Nebula UO Market sistemine girmek için oyun içerisinde .hediye yazınız




« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2020, 23:55:46 Gönderen: Nebula »