Gönderen Konu: Captainship  (Okunma sayısı 1463 defa)

Nebula

  • High Council
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 179
Captainship
« : 13 Mayıs 2020, 20:52:30 »
Captainship (Kaptanlık)


Sosarianın büyük bir kısmı denizlerle kaplıyken böyle büyük bir sahada özgürce dolaşabilmek elbette yetenek işidir.
 
Denizler ne kadar dingin görünsede içlerinde bir o kadar fırtınalar kopmaktadır. Kimi zaman bir hazine sandığının koruyucuları ile amansız bir mücadele, kimi zaman ağlarını toplamaya çalışan balıkçıların alınteri ile karışan emeği, kimi zamansa bir korsan gemisi ile mücadele eden masumların çatışmasındaki güçlü top sesleri doldurur denizleri.
 
Denizlerdeki güç kimindir peki?
 
Elbette en maharetli kaptanların…
 
Sosarianın denizlerinde seyahat etmenin bir yeteneğe bağlı olması amacı ile oluşturulan bu sistem; iyi kaptanlar ile kötü kaptanlar arasındaki farkı çok daha belirginleştirecektir.
 
Deniz ve denizde seyahat ile ilgili hemen hemen her konuda size yardımcı olacak bu yetenek ile birlikte pek çok işinizi daha iyi yapabileceksiniz.
 
Korsanlık ve Deniz Savaşları
     
 
Usta kaptanlar ve katil korsanlar gemilerine kurabilecekleri toplar aracılığı ile gemilerini tehlikeli bir savaş makinasına çevirebilirler…

Savaş sırasında saldırıya uğrayan gemi, önce hasar almaya başlar, tamir edilmezse batmaya başlar ve sonunda batar.
Batan geminin ambarında bulunan tüm ganimet (Balık, sos bottle) su yüzüne çıkar ve gemiyi batıran korsan, gemisiyle yanaşarak tüm ganimeti  toplayabilir.
 
Gemi Topları Nedir?
 
Hırdavatçı (Tinker) karakterler tarafından üretilen bu ölümcül silahlar kaptanlar tarafından gemilere yerleştirilebilmektedir.
 
Bir gemiye yerleştirilebilecek top sayısı kaptanın yeteneğine bağlıdır.
Yerleştirirken baktığınız yön, topunda çevrili olacağı yön olacaktır. Toplar gemide kurulu durumdayken gemiyi hareket ettiremez, çeviremezsiniz. Tekrar hareket edebilmek istiyorsanız dümenciye “Toplari Kaldir” emrini vermelisiniz. Emri verebilmek icin geminin anahtarının cebinizde olması gerekir.)
 
Nasıl Çalışırlar?
 
Öncelikle topların çalışabilmesi için birkaç malzeme gerekir. Bu malzemelerden ilki gülle (Cannon Ball) ikincisi ise barut yerine kullanılan sülfürdür. (Sulphurous Ash) Gülle ve sülfürü topun içine koyduktan sonra dümenci size topun ateşe hazır olduğunu belirten bir mesaj verir.
İçinde barut ve güllesi olan bir topunuz varsa yapmanız gereken tek şey bu ölümcül silahı kullanmak istediğiniz bir hedef seçmektir.
 
Nasıl Nişan Alınır?
 
Pek tabiki bu silahın kullanılması karakterinizin yeteneğine bağlıdır ancak en az yeteneğiniz kadar önemli olan iki farklı kriter daha mevcuttur. Bunlardan ilki hedefiniz ile topun yaptığı açıdır. Genel olarak düz bir şekilde ateş etmek için tasarlanmış bu toplar ile makul ölçüdeki bir açı ile de ateş etmeniz mümkündür.
Açı ne kadar artarsa vurma şansınız o kadar düşer.
İkinci kriterimiz de uzaklıktır. Açık kadar kritik olmasa da hedefin toptan olan uzaklığı arttıkça vurma şansınız da azalmaktadır.
 
Verilen hasar ne ile hesaplanır?
 
Gülleler ile seçtiğiniz hedefi vurmayı başarırsanız, hedefiniz ve çevresindeki canlılarda bundan etkileneceklerdir. Bu etkilenmenin büyüklüğünü belirlerken sabit bir değerin üzerine gemicilik yeteneğiniz belli bir oran ile eklenir. Ancak vurulan herkes aynı büyüklükte etkilenmez.
Merkezden uzaklıkları alacakları hasarın küçülmesini sağlayacaktır.

Gemi nasıl tamir edilir?

Gemi belirli bir hasar aldığında hareket edemeyecek duruma gelir. Bu durumda geminizi yeniden hareket ettirebilmeniz için tamir etmeniz gerekir. ''Tamir'' komutunu kullandığınızda geminizin tamir edilebilmesi için gerekli odun(log) sayısını görebilirsiniz. Gerekli odunu (logu) gemi ambarına koyduktan sonra ''tamir'' komutunu kullanarak geminizi tamir edebilirsiniz.

Balıkçılık ve Diğer Kullanımları;
 
Adından da anlaşıldığı gibi bu yeteneğin öncelikli kullanıldığı yer gemi kullanımıdır. 30,0 Captainship yeteneğine sahip olmayan karakterler gemi komutlarını kullanamazlar. Ancak gemi kullanmaya yetecek kadar bilgiyi limanlardaki balıkçılardan (Fisher) öğrenebilirsiniz.
 
Gemide balık ağları ile balık tutmak ve hazine haritası elde etmek isteyen karakterler, gemicilik yetenekleri sayesinde daha fazla harita ve daha fazla balık elde edebilirler.
 
Kaptanlık (Captainship) yeteneği ile gemi kullanımı arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için düzenleme yapılmıştır.
 
Buna göre;

30,0-40,0 arası yeteneğe sahip kaptanlar   Small Ship
40,0-50,0 arası yeteneğe sahip kaptanlar   Önceki aralıktaki gemi + Small Dragon Ship
50,0-60,0 arası yeteneğe sahip kaptanlar   Önceki aralıktaki gemiler + Medium Ship
60,0-70,0 arası yeteneğe sahip kaptanlar   Önceki aralıktaki gemiler + Medium Dragon Ship
70,0-80,0 arası yeteneğe sahip kaptanlar   Önceki aralıktaki gemiler + Long Ship
80,0 ve üstü yeteneğe sahip kaptanlar   Tüm gemi çeşitlerini kullanabileceklerdir.
 
Nasıl Geliştirilir?
 
Hırdavatçı (Tinker) yaptığı hedef tahtasına top atışı yaparak Kaptanlık (Captainship) yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.
Yetenek değiriniz Skills menüsünü açtığınız zaman ekranın sol alt köşesinde bildirilmektedir.

Not:*Captainship diğer skiller gibi skill capinizde yer kaplar.
*Topu kaldırmak için; anahtara 1 kere tıklamanız ve '' toplari kaldir '' komutunu kullanmanız gerekmektedir.

Gemi Nasıl Yenilenir?

Geminizden indiğinizde, geminin arka kısmında bulunan Tiller Man'e tek tıkladığınızda geminiz yenilenir. Gemi içerisinde de ''turn left'' veya ''turn right'' komutuyla gemiyi yenileyebilirsiniz. Daha sonra Tiller Man'e tek tıkladığınızda geminin silinmesine kalan süreyi görebilirsiniz.



https://youtu.be/XVaOudTFEGk