Gönderen Konu: Kurallar  (Okunma sayısı 5661 defa)

Nebula

  • High Council
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 179
Kurallar
« : 13 Mayıs 2020, 21:33:56 »
Nebula UO Shard Sunucu Kuralları bu başlık altında, ilgili konu başlıkları ile mesajlar halinde sıralanmıştır.

1- Page Kuralları

- Page atarken konuyu sığdığı kadar yazıp, özetleyerek atmalısınız. ''Buraya sığmıyor bakar mısınız, yanıma gelir misiniz, bug buldum, ev kurdum, rename kullandım, x oyuncu küfür etti ihbat ettim '' gibi pageler hatalı page olarak değerlendirilecektir.
''Xx yaparken yy oldu bug var'' , ''evimde vendor sorunu var'' ''karakterimde armor sorunu var'' şeklinde sorunu belirtmelisiniz.
 
- Her ne şekilde olursa olsun, küfür veya hakaret içeren, Nebula Staff’ı aşağılamaya, rencide etmeye yönelik bütün pagelerin cezası sunucularımızdan süresiz uzaklaştırmayla sonuçlanacaktır.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2022, 19:51:03 Gönderen: Czarny »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2022, 19:51:28 »
2- Bug Abuse

- Oyun içinde oluşabilecek bazı hataları kendi menfaatinize kullanarak fayda sağlamanız durumunda uygulanacak cezadır.

- Normalde olmaması gereken, engellenmemiş dahi olsa farkedeceğiniz herhangi bir anormal durum, aşırı kolay kazanç sağlama veya bir götürüsü/zararı/kaybı olması gereken durumda kayıp/götürü/zarar yaşamamanız, sistemlerde ya da eşyalarda belirtilmemiş her konu bug abuse olarak karşınıza çıkabilir. Bilerek ya da bilmeyerek sağladığınız bu kazançlar size yaptırım olarak dönebilir. Bug olabileceğini düşündüğünüz şeyleri kullanmak yerine, page atıp Nebula Staff'a bildirmelisiniz.

Bug abuse ( hata sömürme ) suçu kapsamına giren, yapılması/kullanılması yasak olan davranışlara örnekler şu şekildedir:
 
- Siz veya size ait herhangi bir binek, npc vs; bir oyuncuya/NPCye vuruyorsa/saldırıyorsa veya büyü atıyorsa ve saldırılan oyuncu/NPC damage (hasar) almıyor ise, bir başka deyişle Hit Point'i (HP) azalmıyorsa,
 
- Sizin vurduğunuz veya büyü attığınız oyuncu/yaratık  size ulaşamıyor ise bug abuse'dir. (Çatı üzerinden, duvar arkasından, yaratığın geçmesini engelleyen gizlenmiş oyuncu/npc arkasından, haritadaki hatalı noktalardan, evlerin içinden dışına veya dışından içine, fazla kat sahibi olan yapılarda farklı katlardaki oyunculara/NPClere, vs).

- Duvar, dağ, tepe vb. diğer tarafına geçemediğiniz noktalarda bu sınırların dibinden binek, golem veya summon npc çıkararak diğer tarafa geçirmek,
 
- Safe Zone olan yerlerde skill veya stat çalışmak, criminal (suçlu) durumda iseniz safe zone olan bir bölgeye kaçmak.
 
- Herhangi bir eşyayı (Ice/Fire robe, Mage robe vb) kullanırken, gerekli koşulları sağlamamak veya giydikten sonra istenilen şartları değiştirmek.
 
- Normalde ulaşamayacağınız mekanları, (turnuva alanlarını, quest için düzenlenmiş bölgeleri vb.) mark büyüsüyle işaretlemek veya o mekanlara recall/gate büyüsü kullanarak gitmek.
 
- Büyü attıktan sonra çeşitli yollarla attığınız büyünün diğerleri tarafından görünmesini engellemek.
 
- Evlerin içini, yerden yüksek bir noktayı, su üzerini veya herhangi bir gate üzerini mark büyüsüyle işaretlemek.

- Ev ve kalelerin içine; kapıyı açmadan, kapısı veya merdiveninden yürümeden, farklı bir noktadan, herhangi bir yöntemle girmek, girmeye çalışmak.
 
- Herhangi bir gate, yükseklik, yapı üzerinden, daha aşağıdaki yükseklik seviyesinde bulunan oyuncu veya yaratıklara büyü veya menzilli silahlar ile saldırmak.
 
- Evin içinden dışarıya gate açmak.
 
- Farklı katta bulunan bir eşyayı çalmak.
 
- Su üzerine NPC summon etmek veya deniz üzerine summon edilmiş bir NPC üzerinde skill çalışmak. (wall of stone vb alan büyülerinde eğer hedefin kendisi kara ise ve bir kısmı denize taşıyor ise bu abuse değildir.)
 
- Büyü yoluyla yaratılmış (summon) NPClerden deri, yün vb. eşyalar elde etmek.
 
- Skill toplamının her ne olursa olsun 700.0 değerini aşması durumu.
 
- Summon büyüleriyle yaratılmış yaratıklar üzerinde poison skilli çalışmak.
 
- Summon büyüleriyle yarattığınız NPC\yi saldırttığınız kişinin size ulaşamayacağı bir yerde durmak. (Kapı arkası, Çatı üstü vb)

- Ev içerisinde ceset varken, evin dışından reslenerek evin içerisindeki cesetle canlanmak veya evin dışarısında ceset varken, evin içerisinde reslenerek evin dışındaki cesetle canlanmak,

- Hasar almayan Vendor/NPC/Player üzerinde binek/NPC kasmak (stat veya skill çalıştırmak),

- Bug Abuse suçunun, jail gerektirecek boyutta olanları 5 kere ihlal edildiğinde yine hesabınız kapatılabilir.

- Bug abuse ihlallerinde, ihlalin boyutuna göre; jail, skill silme, item silme, banka silme, char silme, account silme, ip ban gibi yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Bu konuda cezanın belirleyicisi Nebula Staff kadrosudur.

Bug Abuse Örnekleri:

- Normal şartlarda ev/kale sınırı hedef alınarak, merdivenin üzerine, merdivene paralel olacak şekilde atılamayan duvar/field büyüleri atmak;



- Masum/mavi durumda olan oyuncu, binek veya yaratıkları kill almadan öldürmek amacıyla, sahip olunan ya da summon büyüleri ile yaratılan binek ve yaratıklarınızı, duvar vb yöntemlerle sahiplikten/tameden çıkartmak;
« Son Düzenleme: 04 Mart 2024, 01:59:49 Gönderen: Orko »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2022, 19:52:20 »
3- Ev Kuralları

Evinizi kurduktan sonra onay için page atmanıza gerek yoktur, ev kurulum bilgileri bizlere ulaşmaktadır.
 
1. Evinizi kuracağınız bölgede, herhangi bir cisim veya ev bulunmaması gerekmektedir.  Evinizi bu cisimlerin üzerine koymanız halinde bu tespit edilebilir bir durumdur ve eviniz yine hatalı olarak işaretlenir.
 
2. Evinizi kuracağınız bölge ile aşağıda belirtilen bölgeler arasında 1 ekran boşluk olması gerekmektedir.
 
Bunlar :
a. Moongateler
b. Guard zone
c. Mezarlıklar
d. Spawnlar
e. Safe zonelar
f. Dungeon girişleri
g. Resurrection Stones (Hayata döndüren taşlar)
h. İçinde Guard Zone olan static binalar
i. Maden Girişleri

Bu bölgeler ile aynı ekranda bulunan evler uyarı yapılmadan silinir.

1 Ekran ne demektir?
Eviniz ile yukarıda yazılı bölgelerin tam ortasında durduğunuzda, hem eviniz hem de yukarıdaki bölgeler aynı ekranda görünüyorsa, eviniz hatalı demektir
.

1 Ekran kuralına uymayan hatalı ev örnekleri:




 
3. Evinizi kurduktan sonra, evinizin etrafından dolaşılmasını engelleyen herhangi bir cisim olmaması gerekmektedir. Ya da evin bir tarafının tamamen geçilemeyecek şekilde bir dağ, deniz kenarına kurulmaması gerekmektedir. Kısacası, evinizin 1 kare etrafında bir tam tur atılabiliyor olması gerekir. Evin taban bölümü, bu evin önüne eşya sabitlenebilen alanı da kapsar. Köşelere eşya sabitlendiğinde geçişi engellemiyorsa sorun yoktur.
 
Not : Etrafında bir tur atılması şartı kuralı Castle, Keep ve Tower cinsi yapılar için geçerli değildir.
 
4. Evinizin diğer yapılara belli bir mesafe uzaklıkta bulunması gerekmektedir.
a. Bir diğer ev ile yan yana en az 3 kare boşluk olmalıdır.
b. Castle ve Tower etrafına kurulan evler; önden ve arkadan en az 10 kare uzaklıkta olmalıdır. Sağdan, soldan ve çaprazdan 8 kare uzaklıkta olmalıdır. Castle önüne kurulan 3 katlı evler en az 15 kare uzaklıkta olmalıdır.
c. Maden girişlerine en az 1 ekran uzaklıkta olmalıdır.
d. Kurulan evin, arkadaki evin merdivenlerini grafik olarak kapatmaması gerekmektir. Yine kurulan evin merdivenlerinin , öndeki evin kapatacağı şekilde kurulmaması gerekmektedir.
e. İçinde guard zone ya da NPC olmayan static binalara  8 kare boşluk bırakılmalıdır.
f. Kurulan evin kapısı, kapı eşiği ve tabela ve tabela altı, vendor bölgesi, ban noktası net olarak görülmelidir. Bu noktalardan herhangi biri net olarak görünmüyorsa ev hatalı olarak işaretlenir.
g. Eviniz binek, sheep, bull, cow gibi NPC’lerin spawnlarına en az bir ekran yakınına kurulabilir.
h. Kırmızı yada gri barlı NPClerin spawnlarına bir ekran boşluk olacak şekilde ev kurulabilinir. Hazine sistemindeki world map’teki spawn olan NPC’ler bu kurala dahil değildir ancak kasa acarken o an kurulan evler abuse nedeni sayılacaktır.
i. Deniz kenarına kurulan evler en az 2 kare uzaklıkta olmalıdır.

Ev ve kaleler için mesafe hesaplarken, evin dışından başlamanız gerekmektedir. Kale ve evlerin ön merdiven bölgesi ve hizası da eve/kaleye dahil olduğu için, hesaplamaya merdivenin önünden başlamanız gerekmektedir.




5. Evinizin sınırları içerisinde grafik bütünlüğünü bozacak şekilde herhangi bir ağaç, taş vb. cisim bulunmamalıdır, evin görseli yolu kapatacak şekilde olmamalıdır. Buna evinizin içine giren ve çatısına değen ağaç yaprakları dahildir.
 
6. Eviniz, yol sınırlarına taşmamalıdır. Ayrıca yola sıfır diye tabir ettiğimiz şekilde de ev kurmak yasaktır.

8. Kale ve evlerin tabela altı veya ban bölgesine (''i ban thee'' veya ''evden ayril'' komutlarıyla atıldığınız bölge) ve tabela altı/ban bölgesi çevresine; kutu, çit vb itemler sabitlemek yasaktır.



9. Kale ve evlerin ban bölgesini field, kutu vb yöntemlerle kapatarak, evin/kalenin sınırına giren bir oyuncuyu, ''i ban thee'' komutu ile evin/kalenin tabela altında kapattığınız bölgeye atmak yasaktır. 



10. Moonglow'da bulunan evlere sadece ''strongbox'' komutu ile kurduğunuz strongbox, 1 adet mezar taşı ve 1 adet bag sabitleyebilir ve 1 adet vendor kurabilirsiniz. Bu eşyaların ve limitlerin dışına çıkan evler silinecektir.



Evinizin silinme nedenleri ;

a. Yukarıdaki kurallara kasti ve çıkar amaçlı uymamak,
b. Tabelası kırmızı uyarı hale getirilmiş evde PvP yapmak,
c. Yeni kurulan evde (tabelası mavi olan) pvp yapmak,
d. Staff üyesinin sözlü uyarısını dikkate almayıp hatalı evde oyuna devam etmek,
e. PvP sırasında ev kurup içine kaçmak ya da tuzak hazırlamak,
f. Arazilerdeki bizler tarafından koyulan uyarı sistemlerini ve deed’leri dikkate almayarak kasti ve çıkar amaçlı ev kurmak
g. Kurulması yasak olan bir bölge veya kurallara uygun olmayan bir alana ev kaldırıldıgı halde devamlı suretle ev kurulması,
h. Nebula Staff gerekli gördüğü takdirde uygun görmediği evleri , ev sahibine 1 hafta öncesinden ulaşarak evi kaldırabilir.
j. Evler kişiye özel yapılar oldugu için diğer oyuncuların evlerine girdiğinizde bütün risklerini kabul etmiş sayılırsınız.

Not : Hatalı olduğunu düşündüğünüz evlerin yanında page atarak, bu evleri bizlere bildirebilirsiniz. Nebula Staff hatalı gördüğü evin açıklamasını yapmak zorunda değildir.

Not: Britain, Moonglow vb önemli bölgelerde, Nebula Staff bölgeyi düzenleme amacıyla evlerinizin yerlerinde kaydırma yapabilir.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2023, 23:58:09 Gönderen: Orko »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2022, 19:53:04 »
4- Alan İhlali

1. Dungeonların ana giriş/çıkış ve kat geçiş bölgelerini tamamen kaçışı engelleyecek şekilde wall of stone/energy field, summon npc, kutu, binek vs. gibi yönlemlerle kapatmak yasaktır.

2. Global geçiş noktalarının (teleporter ve moongate vb) binek, summon npc, büyü, kutu vb  ile 1 ekran boyunca kapatılması yasaktır.

3. Guard Zone olan şehirlerde, banka çevresinde ve kalabalık bölgelerde alan büyüsü (mass dispel, reveal vb) ve alan skilli (detecting hidden vb) kullanmak yasaktır.

4. Duvar atılması engellenmiş yerlerin (Maden girişi, Moonglow Dark Hall, Healer binası, Resurrection ankh vb) duvar, kutu, summon npc, binek vb yöntemlerle kapatılması yasaktır.

5. Kale, keep, tower ve evlerin ban bölgesini; ev sahibine tuzak kurmak amacıyla ya da ''evden ayril'' komutunu kullanan/''i ban thee'' komutuyla evden attığınız oyuncuları sıkıştırmak amacıyla büyü ve item kullanarak kapatmak yasaktır.




6. Harita üzerinde normal yollarla ulaşamayacağınız dağ, çukur, su/göl/deniz üzeri vb alanları Mark büyüsü ile işaretlemek, Recall olmak, Gate açmak , kirgate açmak yasaktır. Bu bölgelerde bulunmak, gezmek, tuzak yapmak, savaşmak yasaktır ve alan ihlali kapsamındadır. Tespit edildiğinde Rune Book'larınız silinir. Eğer Rune Book kopya ise, orijinal Rune Book da silinecektir.


- Yürüyerek giriş/çıkış yapılamayan, sadece gemi veya teleport (Rel Por) büyüsü kullanılarak ulaşılan bölgelerden, sadece ada ve yarımada olarak kabul edilebilecek alanların kullanımı serbesttir.

- Bulunduğunuz alan dağın tepesi, veya deniz kenarındaki çukur olmalalıdır.

- En az 5 kare, düz ve çukura düşmeden yürünebilir bir zemin olmalıdır.


Örneğin; Wastelands bölgesinde kullanılabilecek örnek ada ve yarımada alanları yeşil, kullanıma yasak alan örnekleri ise kırmızı halka içerisinde gösterilmiştir.



Kullanımı yasak alan örnekleri:

« Son Düzenleme: 22 Mart 2022, 20:18:11 Gönderen: Czarny »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2022, 19:54:12 »
5- Spawn Alan İhlali

1. Binek spawnlarında, Dungeon yaratık spawnlarında ve chest spawnlarında offline / online olarak ölü karakter bırakmak yasaktır.

- Ölü karakterler otomatik olarak belirli aralıklarla spawn bölgesinden atılmaktadır. Bu konuda page atmanıza gerek yoktur.


2. Binek spawnlarında, Dungeon yaratık spawnlarında ve chest spawnlarında offline olarak canlı karakter bırakmak yasaktır.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2022, 20:20:41 Gönderen: Czarny »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2022, 19:54:28 »
6- Özel Yaşam

- Kişinin oyun dışındaki özel hayatı hakkında (iş, dil, din, ırk, mezhep, fiziksel özellikleri, aile bireyleri hakkında bilgiler) herhangi  bilgileri edinip, bunları oyun veya forum platformuna taşıyıp hakaret edici, küçük düşürücü sözler kullanımı ya da ima edilmesi yasaktır.

Bu bağlamda bizler oyuncunun özel hayatını bilmemekle beraber, oyun içerisinde sadece konunun mağduriyet tarafının Nebula Staff'a ulaşması ve gerekli kontrollerin sağlanması ile bu ceza verilecektir.

Özel Yaşam suçu iki (2) defa ihlal edildiğinde hesap kapanmasıyla sonuçlandırılacaktır.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2022, 20:25:14 Gönderen: Czarny »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2022, 19:54:49 »
7- Argo Puan ve Argo

Türk Dil Kurumu'nun argo olarak tanımladığı kelimeler kapsamında karşı tarafı tahrik edici, kışkırtıcı unsurlar içerek kelime, kısaltma veya cümle gruplarında bu cezai işleme tabi tutulabilirsiniz.

- Oyuncuları rencide edebilecek argo sözler kullandığınızda Argo Puan alırsınız. Örneğin ; mal, *****, köpek, ezik, şerefsiz, *****, sünepe vb kelime ve gruplarını sarf ettiğinizde ihbar sisteminde görüldüğünde account hanenize 1 argo puan olarak işlenecektir.

- Puan hanenize işlendiğinde size puanın işlendiği hakkında ekranınızda pencere açılacaktır.

- Hapis puanları yalnızca argo ya da küfür kullandığınız karakter bazında değil hesap bazında hesaplanacaktır. 3 puana ulaştığınızda Argo jail cezası ile cezalandırılacaksınız.

- ''.sicilim'' komutu ile kaç puan aldığınızı ve aldığınız ceza adetlerini görebilirsiniz.

- Hakaret olmasa da, ısrarla, diğer oyuncuları tahrik edecek söylemlerde bulunmak da argo puan almanıza sebep olacaktır.

- .ihbar sistemini gereksiz kullanan oyunculara da argo puan/ jail yaptırımı uygulanabilir. .ihbar ile gelen şikayette, argo, hakaret veya bunları ima edebilecek sözler yoksa, ceza alan siz olabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2022, 20:54:44 Gönderen: Czarny »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2022, 19:55:01 »
8- Küfür

Küfür, hakaret düzeyinde veya cinsel içerikli saldırgan konuşmaların yapılması diğer kullanıcıları rahatsız edeceği için tarafımızca hoş karşılanmayacak, cezaya tabi tutulacaktır. Oyun içerisinde direkt olarak gerçek hayattaki ailelerini/eşlerini/arkadaşlarını/akrabalarını hedef alan ve/veya bu kişileri ima ederek, küfür ve küfürü ima eden sözler sarf etmeniz hesabınızın süresiz olarak kapatılması ile sonuçlanabilir.

Küfür ve Bug Abuse suçları toplamda beş (5) defa ihlal edildiğinde hesap kapanmasıyla sonuçlandırılacaktır.
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2022, 20:48:36 Gönderen: Czarny »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2022, 19:55:26 »
9- Flood

Sebebi ne olursa olsun, bir önceki yazdığınız sözler silinmeden yenisini yazarak sürekli yazı tekrarı yaptığınızda bu cezai işleme tabi tutulabilirsiniz.

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2022, 19:56:52 »
10- Multi Client

- Aynı ip'den iki (2) veya daha fazla karakter açıkken, etkinliklere katılmak yasaktır. Etkinliklere katılmadan önce; tüm clientleri tamamen kapatıp, tekrar clienti açıp sadece bir (1) karakter ile oyuna giriş yapmanız gerekmektedir.

- Multi Client'i action, skill kasma, para kasma gibi amaçlarla kullanabilirsiniz.

- İştiraksiz makro ve program kurallarına göz atmanız ve o kurallara uygun şekilde multi client kullanmanız gerekmektedir.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2022, 20:28:09 Gönderen: Czarny »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2022, 19:57:56 »
11- İllegal Program

İllegal program kullanımıyla ilgili yapılacak tespitlerde hesabınız süresiz olarak kapatılacaktır ve 1 hafta sonrasında ilgili hesap sunucudan tamamen silinecektir.

Hangi Programları Kullanabilirsiniz?

- UO Map
- Makroman
- UO Loop
- Ghost Mouse

Bunların haricindeki programların kullanılması yasaktır.

- Yukarıda belirtilen kullanımı serbest programları kullanırken, İştiraksiz makro  kurallarına göz atmanız ve o kurallara uygun şekilde kullanmanız gerekmektedir.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2022, 20:29:53 Gönderen: Czarny »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #11 : 22 Mart 2022, 19:58:59 »
12- İştiraksiz Makro (Afk / Aktif olarak bilgisayar başında oynamadan, program ile item,skill vb elde etme

- Mining, Lumberjacking vb eşya/item toplayıcı yetenekleri ve Quest sistemlerini kullanırken, karakterinizin/bilgisayarınızın başında olup, aktif olarak oyunu oynamanız gerekmektedir. Serbest bırakılan programlarla olsa bile; afk (away from keyboard)/ bilgisayar başında olmadan / aktif olarak klavye mouse kullanmadan, toplayıcı yetenekleri kullanmak ve Quest sistemlerinden faydalanmak yasaktır.

- Bu kural ihlalinin tespiti halinde, ihlalin boyutuna göre; jail/hapis cezası, skill/yetenek silinmesi, item/eşya silinmesi, tüm itemlerin ve bankanın silinmesi, oyun hesabının kapatılması, ip ban/giriş yapılan tüm hesapların kapatılması gibi yaptırımlarla sonuçlanacaktır.

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #12 : 22 Mart 2022, 19:59:26 »
13- Karakter, Guild ve Guild ünvanı adlandırma

- Karakteriniz ismi biraz da olsa "Ultima Online" evrenine uygun olmalıdır. Bu "Role Playing" ruhuna uygun olarak da adlandırabiliriz.
- Sözlük anlamı uygunsuz, argo, hakaret, siyasi, ırkçı söylemler içeren isimler de yasaktır. Hangi dilde olduğu ya da kaç yıldır o ismi kullandığınız önemli değildir.
- Karakter isminiz tek kelimeden oluşmalıdır.
- Guild adı, ünvanı ile aile/soyad isimleriniz birden fazla kelimeden oluşabilir.
- Karakterinizin ve Guild adınızın sadece kelimelerin ilk (baş) harfi büyük olabilir.
Doğru kullanım Örn: Damiony, Siniste
Yanlış kullanımlar; SheHmuZzZ, DeLLici, ThOmY, OSMAN gibi...

Bu kural bazı takılarda dikkate alınmaz;
Doğru kullanım Örn: Mac'Sonnes, Mc'Bull, Le'Fayet, La'Morte, Les'Tribles, L'Monarch, Ex'Hunt... gibi.

Yanlış kullanım Örn: Hasan'Erol, Vurdum'Geçtim, William'Shackper gibi kullanılamaz. Soyadı ya da aile ismi almanız için deed kullanmalısınız. Bu tür isimler görüldüğünde uyarısız isimde değişiklik yapılacaktır.

- Guild isimlerini türkçe karakter kullanarak değiştirip diğer guild isimlerine benzetenlerin Guildmaster'ına uyarı verilip değiştirilmemesi halinde silinecektir.
- Herhangi bir staff'ın ismi, ünvanı ya da bunları çağrıştıran benzeri kelimeler kullanılamaz.
- Başka bir oyuncunun ailesi ile, siyasi , dini, ırk ile ilgili değerlerini hedef alabilecek söylemleri çağrıştıran, küçük düşürücü, tartışma çıkartabilecek tüm isimlerin kullanımı, artniyetli olsa da olmasa da yasaktır.
- Disguise Kit isimli eşyayı kullanarak yapılan geçici isim değişikliklerinde de hakaret, argo vb söylemler yasaktır, isim kuralları bu eşya kullanımında da geçerlidir, dolayısıyla Jail ya da hesap kapatılması gibi cezalar uygulanabilir.
- Rakam ve işaretler kullanılamaz.   '  ve -  bu kural dışındadır.
- Guild adı, üye ünvanları, guild kısaltması ile soyadı ya da isim alırken yukarıdaki tüm kurallar geçerlidir.
- Soyadlarında McBull gibi tırnaksız kullanımlar olabilir ancak sadece tırnakla ayrılabilen ekler içindir bu kullanım.
- Birden fazla oyuncu aynı ismi kullanabilir, bu durumdan rahatsız olmanız halinde aile/soyad sistemini kullanmanızı önerebiliriz. ''Benim ismimle karakter açmışlar, değiştirir misiniz?'' vb şekillerde page atmayınız, hatalı page olarak değerlendirilecektir.
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2023, 00:55:28 Gönderen: Ludos »

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ynt: Kurallar
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2022, 19:59:33 »
Diğer Kural ve Notlar:

* Party Chat ve Guild Chat yazışmaları özel alan olarak kabul edildiği için argo ve küfür yaptırımı uygulanmamaktadır. Party'e girmek, Guild'e girmek ve Guild'e üye almak sizin sorumluluğunuzda olduğundan Nebula Staff bu yazışmalara işlem yapmamaktadır.

* Faction chatteki yazışmalar incelenmekte olup uygunsuz içerik görüldüğünde yaptırım uygulanmaktadır.

* Staff kadrosu sadece ihbarlar üzerinden işlem yapabilirler. Oyuncular tarafından gönderilen ekran görüntüsü/SS ( Screen Shot ) üzerinden işlem yapılmayacaktır.

* Staff kadrosu bir üst merciden onay alarak inisiyatif kullanabilirler.

* Nebula oyun sunucusunda, başka bir oyuncudan, gerçek para ile oyundaki herhangi bir eşya (item), hesap, karakter satışı kesinlikle yasak olup, Nebula forum ve oyun sunucusundan uzaklaştırma ile sonuçlanır.

* Hesabınız Nebula Ultima Online yetkilileri tarafından banlandığında/kapatıldığında 30 gün sonra otomatik olarak sunucudan silinecektir. Hesabınıza ve içindeki karakterlerinizle bağlantılı olan tüm eşyalar ve evler de silinecektir. Dolayısıyla hesabınıza ait lonca varsa tüm üyeler loncadan çıkartılıp bağlantılı olan kale ve içindeki eşyalar ile birlikte silinecektir.


Nebula Staff
« Son Düzenleme: 22 Mart 2022, 20:02:57 Gönderen: Czarny »