Gönderen Konu: Forum Kuralları  (Okunma sayısı 1019 defa)

Nebula

  • High Council
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 179
Forum Kuralları
« : 13 Mayıs 2020, 21:32:37 »
Genel Kurallar

1 -  Forumlarda, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç olarak nitelendirilen (yasal olmayan) herhangi bir şey ile ilgili içerik, yazı yada resim paylaşmak, suç teşkil  eden site adresleri vermek kesinlikle yasaktır. Bu tür içerik yayınlayan üyeler derhal uzaklaştırılacaktır.

2 -  Forumlara bir kişiyi veya bir grubu küçük düşürecek, taciz edecek veya aşağılayacak mesajlar yazılamaz. (10 puan)

3 -  Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, nefret dolu ya da çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, irk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak yasaktır. (20 Puan)

4 -  Forumlarda polemik başlatmak, polemiğe dahil olmak veya mesajlarda argo kelimeler kullanmak yasaktır. (5 puan)

5 -  Forumlarımızda belirlenmiş kategoriler haricinde konu açamazsınız. Forumlarımız kavga amaçlı değil, oyun ile ilgili yardım alma, yardım etme, satış yapma, araştırma-geliştirme, oyunun içeriğiyle ilgili anketler açmak içindir. Forumlarımızda başlatılmış bir konunun gidişatını değiştirmek, trollemek, konuyu dağıtmak, siyasi içerikli veya konuyla alakasız mesajlar yazmak yasaktır. (5 puan)

6 -  Yetkililerin uygun görmeyip, kilitlemesine veya kaldırmasına rağmen ısrarla aynı başlığı açmaya veya postu göndermeye devam eden kişiler 10 ceza puanı alacak, aynı davranışı 2. kez gerçekleştirmeleri durumunda mevcut ceza puanı durumlarına bakılmadan Nebula Forumlarından 1 aylığına uzaklaştırılacaktır. Kilitlenen veya kaldırılan konuyla ilgili yorumlarınızı forum yetkililerine iletebilirsiniz.

7 - Mesajlarınızda veya başlıklarınızda kullandığınız kelimelerin ve cümlelerin tamamını büyük harflerle yazmak, başlıklarda ve postlarda !!!! gibi uzatmalı ünlem kullanmak, görüntü kirliliği yaratacak şekilde bir büyük bir küçük harf kullanmak, yazılarda 12 punto değerinin üzerinde 7 punto değerinin altında karakter kullanmak yasaktır. (5 Puan)

8 - Başlık açacağınız bölümdeki son 3 sayfada aynı veya benzer içerikte bulunan bir başlık mevcutken yeni bir başlık açmak yasaktır. Başlık açmadan önce forumlarda araştırma yapmalısınız. Yöneticilerimiz tarafından kilitlenmesi uygun görülmüşse aynı konuları tekrar açanlar 6. maddede belirtilen uyarı puanını alacaklardır. (10 Puan)

9 - Uzunca alıntılar yaparak forumlarda görüntü kirliliği oluşturmak yasaktır. 5 cümleden uzun alıntı yapılması ve alıntı yapılan bir postun tekrar alıntı yapılması yasaktır. Uzun bir yazıdaki bir bölüme cevap vermek istediğinizde yalnızca cevaplayacağınız bölümü alıntı yapabilirsiniz. Kuralın ilk ihlalinde sözlü olarak uyarı yapılacak, tekrarında ceza puanı uygulanacaktır. (5 Puan)

10 -  Forumlarda iki farklı hesap sahibi olmanız yasaktır. Bunun dışında birden fazla üyeliği bulunan kişilerin hesapları kapatılır. Size ait hesabınıza herhangi bir ceza verilmişse, ceza süreniz boyunca başka bir hesapla foruma giriş yapmanız yasaktır ve fark edildiği anda asıl hesabınıza ilave olarak  7 günlük, ek hesabınıza süresiz uzaklaştırma cezası verilecektir.

11 – Forumlarda size ait olan bir hesabın başkaları tarafından kullanılması yasaktır. (10 puan)

12 - Forumlarımızda PM (Özel mesaj) ile aynı şekilde davranışlarda bulunan kullanıcılar aynı seviyede cezalar alacaklardır.

13 - Forum kurallarına uymayacak şekilde argo, küfür vs. içerikli Screenshot, video ve her türlü görsel paylaşımında da forum kurallarında ki cezalar geçerli olacaktır. (10 Puan)

14 – Forum kurallarında belirtilen kurallara uygun olarak yazılmış iletileri yetkililere raporlamak yasaktır. Kuralın ilk ihlalinde sözlü olarak uyarı yapılacak, tekrarında ceza puanı uygulanacaktır. (5 Puan)

15 – Toplam ileti sayısı 50 ve altı olan üyelerin in-game yardım bölümü, Ar-Ge ve pazar alanı dışında başlık açması yasaktır. Yeni üyelerimizin açacağı başlıklar sadece yardım almak, öneri sunmak ve ticaret amaçlı olmalıdır. Başka bölümlerde açılan konular yetkililer tarafından uygun bulunmazsa kaldırılabilir. Kuralın ilk ihlalinde sözlü uyarı yapılacak, tekrarında ceza puanı uygulanacaktır. (5 puan)

16 - Stafflara ve forum moderatörlerine karşı küfür etmek, asılsız ithamlarda bulunmak, tehdit etmek, hakaret etmek ailevi değerlere saygısızlıkta bulunmak; Nebula forumlarından süresiz olarak uzaklaştırılma ve oyun hesabınızın kapatılması  sebebidir.

17 - Forumlarımıza yazılan mesajlar tamamen mesajı gönderenin görüşlerini yansıtmakta ve yazarının sorumluluğu altında olup, şahısların yazdıkları hiçbir mesajdan dolayı forum yetkililerimiz sorumluk kabul etmez. Forumumuza attığınız mesajların silinip silinmeyeceğine, üyelik iptali, cezalandırma veya uzaklaştırma gibi durumlara kullanıcı değil yöneticiler karar verir. Kısaca hangi mesajların silinip hangilerinin silinmeyeceğine karar vermek kullanıcıya ait bir hak değildir. Tüm konu veya mesajlar gerektiğinde foruma mal edilmiş sayılabilir ve veritabanında ister anonim ister gerçek isimli olacak şekilde tutulabilir. Lütfen mesajlarınızı buna göre foruma gönderiniz.

18 - Forum üzerinden hiçbir şekilde gerçek para ile item, hesap ya da oyun dışı herhangi bir şeyin satışını yapmak, satın almak, satışa aracı olmak, komisyonculuk yapmak yasaktır. Kuralı ihlal eden hesaplar forumlardan uzaklaştırılacaktır.

19 – Forum ve oyunda kayıtlı hesabınızdaki bilgiler Nebula UO Shard tarafından üçüncü şahıslar ile paylaşılmamakta ve parolalarınız şifrelenmiş şekilde saklanmaktadır.

20 - Nebula UO Shard forumlarında açılan yeni konular, hemen yayınlanmamakta olup, moderatör onayının ardından yayına alınmaktadır.



NOT: Kurallar genel olarak şikâyet üzerine uygulanacaktır. Yetkililerce forum kontrolü sırasında uygun görüldüğü durumlarda şikâyet aranmaksızın cezai işlem uygulanabilir.


Pazar Alanı Kuralları

1- Pazar alanı bölümünde konuyu açan kişi, konusundan sorumludur. Herhangi bir sebep belirtmeden, konusuna atılan istemediği iletileri moderatörlere sildirme talebinde bulunabilir.

2 - Pazar Alanı isimli bölümde bir başlık açtığınızda sürekli olarak; up, güncel, yukarı çıksın gibi gereksiz yazılar yazmak yasaktır. Son mesajınızın üzerine  en az 5 saat geçmemişse bu tarz yazılar kural ihlali olarak değerlendirilecektir. Kuralın ilk ihlalinde sözlü uyarı yapılacak, tekrarında ceza puanı uygulanacaktır. (5 Puan)

3 - Alınacak ve Satılacak ürünleri tek başlıkta birleştirmek yasaktır. Satın almak istediğiniz ürünler için "Alınacak" başlığına, satmak istediğiniz ürünler için "Satılacak" başlığına konu açmanız gerekmektedir. Aksi durumda konularınız silinecek, tekrarında ceza puanı uygulanacaktır. (5 Puan)

4- Alınacak ve satılacak forumlarında, her bölümde sadece 1 konunuz bulunabilir. Mevcut bir konunuz varken yeni konu talebiniz onaylanmayacaktır.

5- Pazar Alanı bölümünde açılmış bir konuya; çok pahalı, kazık, ondan almayın benden alın, bende aynısını alacağım, ona satma bana sat, bu adama bir şey satılmaz gibi mesajlar atmak veya açılmış konuyla alakasız mesajlar atmak yasaktır. Bu gibi durumlarda ilgili post silinir ve "Genel Forum Kuralları" çerçevesinde işlem uygulanır.



SS Paylaşım Kuralları

1- SS'lerde karşı tarafı aşağılayıcı yorum bulundurmak yasaktır. (5 Puan)

2- Loncalar başlığın da paylaşılan SS'lerde oynama, kesme, yapıştırma, aynı postta yorum vb. gibi işlemler yasaktır. Aldığınız SS ekranın tamamını kapsamak zorunda olup, ekranın bir bölümünü kapsayarak alınan SS ler de kural ihlali olarak nitelendirilecektir. (5 Puan)

3- 2 numaralı SS paylaşım kuralı sadece Loncalar başlığında geçerlidir, diğer bölümlerde(Genel Tartışma, Ar-Ge, Pazar Alanı vb.) geçerli değildir.


Lonca Kuralları Hk.

Lonca alt bölümlerinde forum genel kuralları, pazar alanı ve ss paylaşım kuralları geçerlidir.

Her Lonca kendi sayfası için bir kişiyi yetkili olarak Lead Moderatöre bildirecek ve Lonca başlıklarında istenmeyen durumları moderatörlere yetkili olan kişi bildirecektir. Lonca başlığında yetkisi olmayan kişilerin talepleri moderatörlerce dikkate alınmayacaktır. Forum kurallarının tamamı lonca sayfaları için geçerli olup bu kuralların uygulanması ve denetimi moderatörlerin yetkisindedir.


Alt bölüm talebi olan lonca yöneticilerinin, taleplerini özel mesaj ile Valeria'ya ulaştırması gerekmektedir.




Ceza Puanı Açıklamaları

•   20 Puan : Forumlardan 7 gün mute cezası
•   35 Puan : Forumlardan 15 gün mute cezası
•   45 Puan : Forumlardan 30 gün mute cezası
•   60 Puan : Forumlardan 45 gün mute ve oyun hesabının 3 gün kapatılması
•   60 Puandan sonra alınan her cezada 45 gün mute cezası uygulanır. 
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2020, 14:46:57 Gönderen: Llyr »