Gönderen Konu: Ev Sistemi  (Okunma sayısı 3267 defa)

Nebula

  • High Council
  • Full Member
  • *****
  • İleti: 179
Ev Sistemi
« : 13 Mayıs 2020, 12:15:27 »


Amansız bir savaşın ardından zaferinizi kutlamak için şöminenin karşısında birer kadeh mey içmek istemez miydiniz ? Ya da yorucu bir iş gününün ardından yorgunluğunuzu atabilmek için sıcak bir yuvanız olsa fena mı olurdu ? Belki de lonca arkadaşlarınızla toplanacağınız güçlü bir kale karargâhınız olacaktır?
 
Sosaria'da her zaman sizi bekleyen sıcak bir yuvanızın olması mümkün. İster savaşın ortasında sığınabileceğiniz bir çatı, ister ganimetlerinizi saklayabileceğiniz bir kasa, isterseniz tenha bir muhitte kendinizi dinleyebileceğiniz bir yuva.
 
Evlerinizi döşeyebilir, zevkinize uygun bir yuva haline getirebilir ya da düşmanlarınıza korku salacak bir görkemle tasarlayabilirsiniz.
 
Mimar (Architect) tezgahtarlardan beğendiğiniz evi alarak kurallar çerçevesinde dilediğiniz bir yere kurabilirsiniz.
 
Evinizin tabelasına çift tıklayarak evinizin yönetim paneline ulaşabilirsiniz. Yönetim paneli aracılığı ile eviniz hakkındaki tüm bilgileri görebilir, güvenlik ayarları yapabilir, evinizi halka açık ya da özel duruma getirebilir ve daha birçok işlemi yapabilirsiniz.
 
Evinizin içindeyken “komutlar” veya “house help” yazdığınızda, evinizin içindeyken kullanabileceğiniz komutların listesi ve bu komutların açıklamasını barından bilgi menüsü çıkmaktadır.


 
Komutlar;
 
“Remove thyself” ve “I ban thee” komutlarıyla seçtiğiniz kişiyi evinizden dışarı atabilirsiniz. Fakat kapınızı kilitlemediğiniz sürece evinizden atacağınız kişiler tekrar evinize girebilirler. Ban komutunu 3 saniyede bir kullanabilirsiniz. Üst üste banlama komutu kullanmanız, engellenmiştir.
 
“Item up” ve “Item down” komutlarıyla evinizin içindeki veya evinizin sınırları dahilindeki eşyaları yukarı ve aşağı hareket ettirebilirsiniz.
 
“I wish to lock this down” veya “lock” komutlarıyla istediğiniz eşyaları sabit hale getirebilirsiniz. Evinizde sabit hale getirdiğiniz eşyalar, sabitliği kaldırılmadığı sürece hiç kimse tarafından yerinden oynatılamaz lakin sabitlediğiniz eşya bir çanta, kasa, kitaplık gibi bir konteynır ise açılabilir ve içindeki eşyalar alınabilir.
 
“I wish to release this” komutuyla evinizde daha önceden sabitlemiş olduğunuz eşyanın sabitliğini kaldırabilirsiniz.
 
“I wish to secure this”  veya "secure" komutuyla daha önceden evinize sabitlediğiniz içine eşya koyabileceğiniz kitaplık, çanta, sandık, kasa gibi konteynırların diğer oyuncular tarafından açılmasını/açılmamasını yönetirsiniz. Seçtiğiniz konteynırın kimler tarafından açılmasını istiyorsanız önünüze çıkan menüden gerekli güvenlik seviyesini ayarlayabilirsiniz.


 
“I wish to place a strongbox” veya “strongbox” komutlarıyla evinize güvenli bir sandık (strongbox) yerleştirebilirsiniz. Evin ortaklarının da bu komut ile eve güvenli bir sandık (strongbox) yerleştirebilirler. Ev sahibi tüm sandıkları açabilirken, ortaklar sadece kendilerine ait sandıkları açabilirler.
 
“I wish to remove this” veya “remove” komutlarıyla evinizde olan size ve ortaklarınıza ait güvenli sandıkları (strongbox) silebilirsiniz. Unutmayınız ki bu işlemle sandığı sildiğinizde içerisindeki eşyalarda beraberinde silinecektir.
 
“Resurrect” komutu ölen karakterinizi kısa bir sürenin ardından diriltebilirsiniz.


Ev/Kale anahtarı kopyalama:

''Tinker vendorlarda'' satılan ''copper key'' alıp, ''Tinker karakterinizle'' evin anahtarına çift tıklayıp, vendordan aldığınız copper key i seçerek anahtar kopyalayabilirsiniz.


Önemli Notlar:

- Evlerinizi yenilemediğiniz takdirde 14 (ondört) gün sonunda otomatik olarak yıkılacaktır.

- Eviniz yenilenmediğinden dolayı yıkılırsa eğer kurulu olan vendor da silinecektir. Sadece eviniz çantanıza deed olarak düşecektir. Silinen evlerden ve vendorlardan Nebula Staff sorumlu olmayıp itemlerin iadesi mümkün değildir.

- Halka Açık hale getirilen evlerin kapıları kilitlenmemektedir.

- Hesap (Account) başına en fazla 1 (bir) adet ev kurabilirsiniz. Aynı hesaptaki tüm karakterler evin sahibidir.

- Aynı IP üzerinde birden fazla karakter oyunda iken ev kurulumunu gerçekleştirmesi engellenmiştir.

- Ev kurulumu için 550.0 skill cap zorunluluğu vardır.

- Her ev türünün eşya sabitleme limiti ve çalıştırılabilecek tezgahtar limiti farklıdır.

- Ev kurulum şartları için lütfen

- Kapıya 2 kare yakına eşya sabitlenemez, item up ve item down komutları kullanılamaz.

- Ev sisteminde staff onayı gerekmektedir bu konuda page atmanıza gerek yoktur. Ev kurulduğunda sistem yetkililere bilgi vermektedir.

- A Tower 450, A Keep 550, A Castle 650 sabitleme limitine sahip olup bunun dışındaki yapılar 400 sabitleme limitine sahiptir.

- Sunucumuzdaki ev tiplerine ve bu evlere ait detaylı bilgilere ulaşmak için,

« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2020, 02:27:31 Gönderen: Czarny »