Gönderen Konu: Ev Vendoru Sistemi  (Okunma sayısı 2113 defa)

Czarny

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1101
Ev Vendoru Sistemi
« : 05 Aralık 2020, 20:43:07 »
- Ev vendorunu provisioner vendordan 115000 gold karşılığında alabilir ve evinize/kalenize kurabilirsiniz.

- Evinize vendor kurabilmeniz için, evinizi güvenlik sekmesinden halka açmanız gerekmektedir. Castle'a vendor kurarken, Castle'ı halka açmanıza gerek yoktur.

- Vendoradaki eşyalarınıza, örneğin '' fiyat 50000 '' yazıp, vendordaki eşyanızı seçtiğinizde, o eşyaya 50000 gold fiyat belirlemiş olursunuz.

- Vendorda fiyat verdiğiniz eşyayı geri alabilmek için vendora çift tıklayıp açılan menüden eşya çıkart sekmesini kullanabilir ya da  '' fiyat 0 '' yazıp eşyayı seçerek, eşyayı '' satılık değil '' olarak işaretleyebilir ve vendorun çantasından eşyayı alabilirsiniz.

- 1.5m üzeri satışlardan, satıcıya %2.5 vergi kesintisi olacaktır.

- Vendorlardan eşya satın alırken, 1.5m'e kadar alımlarda bankanızdan gold şeklinde alınacak ve satıcıya vergi kesintisi olmayacaktır.

- Vendorlardan 1.5m üzeri eşya satın alırken, para kumbaranızdan çekilecektir.

- Vendorda bulunan eşyalara, örneğin; '' fiyat 10000 '' yazıp, eşyayı seçerek fiyat verebilirsiniz.

- Ev vendorunda bulunan eşyalara maksimum 10m/10000000 gold fiyat verebilirsiniz.

- Vendora hasila/hasilat yazdığınızda 1m'den düşük gold miktarı bankanıza gold olarak aktarılırken, 1m'den fazla gold transferi bankanızda bulunan kumbaraya yapılacaktır. Vendorunuzdan para çekmeden önce, bankanızdaki kumbaranın size ait olduğundan emin olmalısınız. 1m'den fazla gold aktarmak için kumbara sahibi olmanız gerekmektedir. Şehirlerde bulunan '' Banker '' vendorlara çift tıklayarak kumbara alabilirsiniz.

- Bankanızda bulunan kumbaranın size ait olduğundan emin olmalısınız, eğer bankanızdaki kumbara size ait değil ise , vendorunuzdaki parayı başkasına ait bir kumbaraya aktarmış olursunuz ve parayı geri alamazsınız.

- Vendoru kaldırmak istediğinizde, vendordaki paraları aldığınızdan emin olmalısınız. Vendoru kaldırdığınızda, vendordaki tüm PARANIZ SİLİNİR, vendordaki eşyalar bir backpack içerisinde bankanıza aktarılır.

- Vendor'a koyduğunuz newbified itemleri, vendordan geri aldığınızda ya da başka bir vendordan satın aldığınızda newbified özelliği gitmiş olur. Newbified durumdaki itemi satmak istediğinizde, itemi bir çanta içine koyup, çantaya fiyat vererek satabilirsiniz.





- Ev vendorunu kurabilmeniz için, evinizin tabelasına tıklayıp, güvenlik sekmesini seçip, evi halka açmanız gerekmektedir. Castle'a vendor kurarken, Castle'ı halka açmanıza gerek yoktur.





- Vendoru kurduğunuzda kullanabileceğiniz bazı komutlar listelenir.




- Vendora '' yardim '' yazdığınızda yine size yardımcı olacak bazı bilgiler verir.




- Vendoru kaldırmak istediğinizde, vendordaki paraları aldığınızdan emin olmalısınız. Vendoru kaldırdığınızda, vendordaki tüm PARANIZ SİLİNİR, vendordaki eşyalar bir backpack içerisinde bankanıza aktarılır.




Vendorda kullanabileceğiniz tüm komutlar:

Kasa       : Vendora para eklemenizi sağlar.
Durum    : Vendorun kalan hizmet süresini gösterir.
Hasilat/Hasila    : Vendorun sattığı itemlerin ücretini bankanıza/ bankanızdaki kumbaraya aktarılmasını sağlar. Bankadaki kumbaranın size ait olduğundan emin olmalısınız, aksi halde başkasına ait bir kumbaraya parayı aktarırsanız, parayı geri alamazsınız.
Kontrat   : Vendoru deed haline getirir. (Vendordaki paraları almadan bu komutu kullanırsanız, paralarınız silinir.)
Fiyat       : Vendordaki bir eşyaya fiyat vermenizi sağlar. Örneğin '' fiyat 10000 '' yazdığınızda, seçtiğiniz eşyanın fiyato 10000 gold olur.
Fiyat 0    : Vendordaki seçeceğiniz eşyayı '' satılık değil '' olarak belirterek, eşyayı vendorun çantasından geri alabilmenizi sağlar.
Satin al/buy   : Vendordan eşya satın almanızı sağlar.
Soyun     : Vendorunuzun giydiği şeyler çantanıza düşer. Eşyaları üzerine bırakarak istediğiniz gibi giydirebilirsiniz.
Siparis    : Vendor sahibine siparişlerinizi iletebilirsiniz. Aynı komutla vendor sahibi bırakılan siparişleri görebilir.
Yardim    : Vendorda kullanabileceğiniz bazı komutları listeler.
Nebula    : :)

« Son Düzenleme: 01 Nisan 2021, 01:59:16 Gönderen: Czarny »